'Davutoğlu partisini sonbaharda kuracak'

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti kurmasına ilişkin, ramazan ayının başından sonbahara kadar çalışmalar yürüteceği öne sürüldü. Davutoğlu, 'koşullar uygun olursa' harekete geçecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun parti kuracağı söylentileri yeniden gündem oldu.  22 Nisan’da yayımladığı ve bir kesimin "manifesto" olarak nitelendirdiği açıklamayla uzun bir aradan sonra ortaya çıkan Davutoğlu'nun iftar programlarıyla başladığı değerlendirme toplantılarını sonbahara kadar sürdüreceği, parti kurulması için koşulların uygun olduğuna karar verilmesi durumunda harekete geçeceği belirtiliyor.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, Davutoğlu bugün Diyarbakır’da devam edeceği iftar programını 2 Haziran’da Konya’da tamamlayacak. Davutoğlu’nun bayramın ardından çeşitli sivil toplum örgütlerinin programlarına katılarak gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarını ve eleştirilerini sürdüreceği kaydediliyor. Davutoğlu’na yakın kaynaklar, bayram sonrasında da Davutoğlu’nun sivil toplum örgütlerinin programlarına katılarak konuşma programını sürdüreceğini söylüyor. Davutoğlu’nun, sonbahar aylarına kadar çalışmalarını sürdüreceği, parti kurup kurulmamasını gelinen nokta ve koşullara göre değerlendireceği, eğer koşulların uygun olduğuna karar verirse harekete geçeceği belirtiliyor.