Belediyeye mehter faturası: 163 bin lira

Önceki dönem belediye harcamalarını açıklayan İzmit Belediye Başkanı, geçen yıl mehter için 163 bin lira ödendiğini açıkladı. 2018'in Ramazan ayında etkinliklere 400 bin lira harcandığını belirten Hürriyet, "Bu yıl bu etkinlikleri 230 bin liraya mal ettik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, önceki başkan AK Parti'li Nevzat Doğan döneminde yapılan harcamaların bir bölümünü açıkladı. Hürriyet, sadece geçen yıl iftar için 1 milyon lira harcandığını belirtirken, ayrıca mehter takımı için 163 bin lira ödeme yapıldığını söyledi.

Sözcü'den Uğur Enç'in haberine göre, belediye encümen toplantısında konuşan Hürriyet, "Geçtiğimiz yıl sokak iftarlarına 1 milyon lira harcanmış. Yıl boyunca mehteran takımına da 163 bin lira verilmiş. Bizim de her akşam bir mahallede Ramazan etkinliğimiz var. Bu yıl bu etkinlikleri 230 bin liraya mal ettik. Geçen sene ise bu etkinlikler için 400 bin lira harcanmış. Bunların siyasi malzeme yapılmasından yana değilim. Bunları sadece bilgi vermek için açıklıyorum. İzmit Kart üzerinden ihtiyaç sahibi bin 090 kişiye para ve çocuklara kıyafet yardımı yapıyoruz" dedi. 31 Mart seçimlerinde AK Partili eski vekil Sibel Gönül'den 8 bin oy fazla alan Hürriyet bu etkinlikleri de reklam almadan gerçekleştirdiklerini belirtti.