Seyit Torun: Seçmen 23 Haziran'da gerekçesini açıklayacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, YSK'nin İstanbul seçimiyle ilgili iptal kararını eleştirdi. Torun, "Kimsenin şüphesi olmasın ki 31 Mart’ta kararını vermiş olan seçmen, 23 Haziran'da bu kararın gerekçesini açıklayacaktır" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı açıklamayla Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimiyle ilgili gerekçeli kararını değerlendirdi.

31 Mart'ta CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan Seyit Torun, "YSK’nın teslim edemediği daha doğrusu yediği hakkı seçmen İmamoğlu’na daha gür bir sesle teslim edecektir. Seçmen, iradesinin YSK tarafından gasp edilmesine göz yummayacaktır" ifadelerini kullandı.

"İstanbul seçmeninin iradesi YSK dalavereleriyle gasp edilmiştir" diyen Torun, şöyle devam etti:

"Kimsenin şüphesi olmasın ki 31 Mart’ta kararını vermiş olan seçmen, 23 Haziran’da bu kararın gerekçesini açıklayacaktır. Seçmen daha önce hangi partiye oy vermiş olursa olsun, daha önce hangi partiden olursa olsun, YSK'nin hukuksuzluğunu net bir şekilde gördü. 23 Haziran'da da net bir cevap vereceğine inanıyorum. Bu cevap öyle sayfalar dolusu da olmayacak. Seçmen, YSK'ye '31 Mart'ta seçtiğim İmamoğlu'na saygı duy, millet iradesine saygı duy, benim oyuma saygı duy' diye gerekçeli karar bildirecek." (HABER MERKEZİ)