Kılıçdaroğlu ve Akşener, 19 Mayıs'ta Samsun'da bir araya gelecek

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs'ın 100'üncü yıl dönümünde Samsun'a gidecek. Akşener ve Kılıçdaroğlu, Atakum Kent Meydanı'nda Samsun halkı ile iftar yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, partisinin Samsun il binasında nasın toplantı düzenledi. Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a gidişinin 100'üncü yıl dönümü olduğunu hatırlatan Kaya, "Samsun halkının 100 yıl önce Ata'sını nasıl karşıladıysa 100 yıl sonra da aynı heyecan ve coşkuyla 19 Mayıs'ı kutlayacağını" söyledi.

CHP'lilerin Samsun'da düzenlenecek etkinlikte bir araya geleceğine belirten Kaya, şöyle devam etti:

"CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nın başkanlığında, merkez yürütme kurulu üyelerimiz, bölge milletvekillerimiz, il başkanlarımız, kadın kollarımız ve kadın kolları genel başkanımız, gençlik kolları genel başkanımız ve il gençlik kollarımız, çok sayıda partilimizin olacağı bir etkinlik olacak. Ekrem İmamoğlu da Genel Başkanımızla kendi topraklarına yani Karadeniz topraklarına gelecek. Çünkü Ekrem İmamoğlu'nun da dedeleri 100 yıl önce Mustafa Kemal'i karşılamışlar ve Kurtuluş Savaşı'nda mücadele etmişlerdi. "

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın saat 14.00'te Samsun Valiliği'nin düzenleyeceği törenine katılacağını dile getiren Kaya, "Yarın saat 16.00'da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, merkez yönetim kurulu toplantısını Samsun'da gerçekleştireceğiz. Saat 17.00'de 100 yılın bildirgesi, Türkiye kamuoyu ile paylaşılacak" dedi.

Daha sonra Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, İlkadım ve Atakum ilçe belediye başkanlıklarını ziyaret edeceğini aktaran Kaya, "Saat 19.50'de Atakum Kent Meydanı'nda ise Samsun halkı ile iftar yapacaklar. Daha sonra Ramazan ayında iftardan sonra şenlikler yapılır, bir konserimiz olacak. Bu konserimizde ise 100 yıl önce yaşadığımız kurtuluşun coşkusunu yaşayacağız" diye konuştu. (SAMSUN/AA)