Muharrem Erkek: Her şey çok güzel ama zor olacak

CHP’nin Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Özlem Akarsu Çelik ile Gündem programına konuk oldu. Erkek İstanbul seçiminin iptalini ve yeni süreci değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’nin Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Özlem Akarsu Çelik ile Gündem programına konuk oldu.

Son günlerde en fazla sorulan “İstanbul’da 31 Mart sonrası bazı seçmenlerin kaydı silindi mi?” sorusuna yanıt veren Erkek, ilgili makamlarla temasa geçtiklerini, 31 Mart seçiminde oy veren tüm seçmenlerin 23 Haziran’da da oy kullanabileceğini ve bu işin takipçisi olduklarını söyledi.

Binlerce avukatın İstanbul seçiminde görev yapmak için başvurmasının önemini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı, 23 Haziran Seçiminde sandıklarda deneyimli partilileri görevlendireceklerini ifade etti. Muhalefetin İstanbul için “demokrasi ittifakı” yaptığını belirten Muharrem Erkek, “Her şey çok güzel olacak ama zor olacak” dedi ve Ekrem İmamoğlu’nun bu kez çok büyük farkla kazanacağını söyledi.

'SANDIĞA DA DEMOKRASİYE DE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’ın Ekrem İmamoğlu’nu taklit ettiklerini söyledi. 23 Haziran’da tekrarlanacak seçim kampanyasında yine pozitif bir dil kullanacaklarını ifade eden Muharrem Erkek seçmene ‘sandığa gidin, vicdanınızın sesinizi dinleyerek oy kullanın’ dedikten sonra, “Sandığa da demokrasiye de sahip çıkacağız, 31 Mart’ta olduğu gibi” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘YSK’nın bazı hâkimleri AK Partililere telefon ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçiminin iptali için yol gösterdi’ iddiasını hatırlattığımız Muharrem Erkek, “Siz Sarayın kurulu musunuz yoksa YSK mısınız?” diye sordu.

YSK’nin KHK’li belediye başkanlarına mazbata vermeyerek ikinci sıradakilerin belediye başkanı yapılmasının ve İstanbul seçiminin iptal edilmesi kararının hukuk ve demokrasi cinayeti olduğunu ifade eden Erkek, “YSK, Türkiye’de seçim güvenliğini yok etti” diye konuştu.

'MAALESEF LİNÇ GİRİŞİMİ DOSYASI KAPATTIRILACAK'

Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ankara Çubuk’ta hedef alan linç girişimiyle ilgili de açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Maalesef linç girişimi dosyası da kapattırılacak” yorumunu yaptı, Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a saldıranların ise “öldürmeye teşebbüs”ten soruşturulması gerektiğini belirtti.