Öztrak'tan Yıldırım'a: Oy hırsızlığı varsa sizlerden başka kimse yapmış olamaz

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın "Oyları çaldılar" açıklamasına tepki gösterdi. Öztrak, "YSK, polisler, hakimler, savcılar emrinizde, sandıkta 280 binin üzerinde görevliniz var. Oy hırsızlığı varsa bunu sizlerden başka kimse yapmış olamaz" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde yapılıyor. Toplantı devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, açıklama yaptı.

'BU SALDIRILARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ'

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ'a saldıranların kısa sürede serbest bırakıldığını söyleyen Faik Öztrak, kararın saldırganların himaye edildiğini açıkça gösterdiğini savundu. Tekirdağ'da, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nın kampanyasına bağış yaptığını açıklayan bir kadının bıçaklandığını hatırlatan Öztrak, şöyle devam etti:

"Memlekette linç sıradanlaşırken, ülkenin güvenliğinin emanet edildiği İçişleri Bakanı, İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri için oradan oraya gezip duruyor. Kutuplaştırıcı söylemine de devam ediyor. Memleketin başkentinin sokakları ise sahipsiz. Nedense yeri ve zamanı gelince bu ülkenin başkentinde devlet birdenbire ortadan yok oluveriyor. Bu saldırıların senaryosunun tek bir adreste yazıldığından şüphemiz yok. Muhalefete gözdağı vermeye yönelik bu saldırılara pabuç bırakmayacağımızı bir kez daha açıklamak istiyorum."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptal gerekçesinin açıklanmadığını dile getiren Öztrak, "YSK'nin, iktidardaki darbe mahfillerine yeni senaryolar yazabilmeleri için zaman ve zemin kazandırmaya çalıştığı anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

"Ekrem İmamoğlu'nun gasbedilen mazbatasına hukuki kılıf bulmaları mümkün değil" diyen Öztrak, "YSK'nin geçmiş içtihadı, kararları ve uygulamaları ortada. İşte Bursa Mustafakemalpaşa ilçesindeki, Erzurum Pasinler ilçesindeki kararları... Tüm bunları yok sayarak İstanbul'da sandık kurullarına yapılan itirazları kabul eden ve duruma özel bir karar vermiş olan YSK'nin hukuki değil, siyasi bir karar vermiş olduğu artık gün gibi ortada" şeklinde konuştu.

'ALLAH ISLAH ETSİN'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın "Oyları çaldılar" açıklamasına yanıt veren Faik Öztrak, "YSK, polisler, hakimler, savcılar emrinizde, sandıkta 280 binin üzerinde görevliniz var, 17 yıldır iktidardasınız, güç sizin elinizde. Eğer bir oy hırsızlığı varsa, kusura bakmayın bunu sizlerden başka kimse yapmış olamaz. Seçimi çalanlar, şimdi utanmadan bizleri oy çalmakla suçlama iddiasına girdiler" dedi.

Yıldırım'ın sözlerini "üzücü" olarak nitelendiren Öztrak, "Atalarımız boşuna 'yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' dememiş. Ama çaldı sözünü bu ülkede Bakanlık, Başbakanlık ve TBMM Başkanlığı yapmış biri söylüyorsa, gerçekten bu çok daha üzücüdür. İstanbul'un rantı için bıraktık itibarlarını, ahiretlerini bile yakmayı göze almışlar, ne diyelim artık. Allah ıslah etsin" diye konuştu.

'VENEZUELA BAŞKANINA HAK GÖRÜLEN İMAMOĞLU'NA HAK GÖRÜLMEDİ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını eleştiren Öztrak, şunları söyledi:

"Venezuela Başkanı için sandığın meşruiyetini ağzından düşürmeyen Erdoğan, nedense seçimle iş başına gelmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nı sandık darbesiyle devirmekten çekinmemiştir. Venezuela Başkanına hak görülen, Ekrem İmamoğlu'na hak görülmemiştir. Şimdi çıkmış bizi er meydanına çağırıyorlar. Biz er meydanından kaçmayız."

Bir gencin Ekrem İmamoğlu'na söylediği "Her şey güzel olacak Ekrem Abi" sözünün iktidarı korkuttuğunu öne süren Öztrak, "Saray, milletin gönlünde taht kuran ve bir umudu seslendiren bu sloganı itibarsızlaştırmak için olmadık hakaretler ediyor, suçlamalarda bulunuyor, tehdit ediyor. Eski ortaklarını terörist ilan ettiler fakat daha düne kadar onlarla yaptıkları iş birliğinin hesabını veremediler. Yetmez gibi kendilerine muhalefet eden herkesi de eski ortaklarıyla işbirliği yapmakla suçluyorlar ama her nasılsa bu eski ortaklar da hala onların değirmenine su taşımaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'CARİ AÇIĞI FİNANSE EDECEK DURUMUMUZ YOK'

Hükümetin, döviz kurunu kontrol edebilmek için hem faizleri artırdığını hem de kamu bankaları eliyle en az 4,5 milyar dolarlık rezervi sattığının söyleyen Öztrak, şöyle devam etti:

"Ekonomideki sert daralmaya bağlı olarak cari açık belki geriliyor ama bu gerileyen, sıfıra yaklaşan açığı dahi finanse edecek durumumuz yok. Türkiye'nin borçlanma risk primini gösteren borç temerrüt risk primi kriz seviyesi olan 500'ü aşmıştır. Dolar 6,12'ye geldi dayandı. Bütün bunlar şunu gösteriyor, pahalılık ve işsizlik önümüzdeki günlerde artarak sürecek. Ama bundan daha da vahimi ekonomi yönetiminin başındaki damadın durumun hiç farkında olmaması. Bir söylenti var, Merkez Bankası'nın elinde kötü günler için tutulan ihtiyat akçelerini Hazine'ye aktarmanın hazırlığını yapıyorlarmış. Daha ne kadar bu ekonomiye kötülük yapacaklar bunu anlamakta zorluk çekiyorum."

'DEMEK Kİ MİTİLİ İSTANBUL'A ATINCA YUMUŞUYORLAR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesiyle ilgili 'Tabii ki görüşebilir' ifadesini kullandı. Bu konuda değerlendirmeniz nedir?" sorusuna Öztrak, "Bunun takdirini milletimize bırakıyorum. Meydan meydan dolaşıp 'Abdullah Öcalan'ı asın' diye ip atanların geldiği nokta bugün budur. Demek ki mitili İstanbul'a atınca yumuşuyorlar" yanıtını verdi. (ANKARA/AA)