Çelik'ten İmamoğlu'na destek veren sanatçılara: 15 Temmuz'da seslerini duymadık

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçılara tepki gösterdi. Çelik, "Bu arkadaşlarımızın 15 Temmuz'da, genç kızlar üniversiteye alınmazken, parti kapatmalarında seslerini duymadık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken,  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, iç ve dış gelişmeler, ekonomideki gelişmeler, sosyal meseleler ve TBMM gündemindeki çalışmalarla ilgili kapsamlı değerlendirmeler yapıldığını aktaran Çelik, "terörle mücadele konusunun geniş şekilde masaya yatırıldığını, dış gelişmeler konusunda da çeşitli ülkelerdeki seçimlerin, Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin, ABD ile ilişkiler ve benzeri konularda kapsamlı bir müzakere gerçekleştiğini" söyledi.

'YSK KARARI BAZI ÜLKELERDE BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ OLDU'

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini iptal etme kararının tartışılmaya devam ettiğini ifade eden Çelik, bunun bazı ülkelerde birinci gündem maddesi olduğunu belirtti ve şöyle devam etti:

"Türkiye'deki her meseleden kendilerine bir iş çıkarmaya çalışan bazı siyasiler, bu konuyu da gündemlerine almışlar. Herkes dünyanın her yerindeki seçimle ilgili değerlendirmesini ortaya koyabilir ama herkese uyarımız şudur: Birincisi Türkiye'deki seçim süreçleri ve sonuçlarına müdahale gibi algılanabilecek açıklamalardan kaçınmak, kullanılan dile özen gösterilmesi gerekir. İkincisi, bazı basın organlarında özellikle dışarıda öyle bir yorum yapılıyor ki sanki seçimin tekrarlanması demek, bir ülkede demokrasinin yokluğu anlamına geliyormuş gibi... Tam tersine, demokrasinin olmadığı ülkelerde seçimler tekrarlanmaz."

YSK'nin seçimde usulsüzlükler olduğuna karar verdiğini dile getiren Ömer Çelik, "Artık önümüzde seçim var. Dolayısıyla herkes gidecek, kendi tezlerini vatandaşlarımıza arz edecek. İstanbulluların iradesi seçimin yapılmasıyla birlikte tecelli edecek. Net bir sonuç ortaya çıkacak ve hep beraber bu sonucu selamlayacağız. Çünkü şimdiki eksikler bu yeni süreçte tamamlanmış olacak, usulsüzlükler ortadan kaldırılmış olacak" dedi.

'ABD NOT ETTİK DİYOR, VENEZUELA'DAKİ DARBE ÇAĞRISINI BÜTÜN DÜNYA NOT ETTİ'

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "Biz de, Türkiye'nin diğer dostları gibi, bu sıra dışı kararı not ettik" açıklamasını hatırlatan Çelik, şunları söyledi:

"Çok enteresan, ABD sözcüsü 'Biz bu durumu not ettik' diyor. Evet bu dünyanın her tarafında seçim sonuçları not edilebilir fakat söylemek istediğimiz şey şudur, bu seçim meselesiyle bu kadar ilgililerken ve demokrasi konusunda bu hassasiyeti gösterirken eş zamanlı olarak Venezuela'da askeri darbe çağrısı yapmalarını, Venezuela anayasasının ve oradaki seçilmiş liderin askeri darbe yoluyla alenen görevden uzaklaştırılması için çağrıda bulunmalarını da bütün dünya not ediyor. Herkes görüyor bunu."

'AGİT VE NATO'YU HATIRLATANLARA TUTARLILIK ÇAĞRISI YAPIYORUZ'

Açıklamada Türkiye'nin AGİT ve NATO üyeliklerine vurgu yapıldığı söyleyen Çelik, "Biz bu kurumlarla ilgili olarak, ilkesel olarak bütün mükellefiyetlerimizi yerine getiriyoruz. Ama bu hatırlatmayı yapanların PYD, YPG terör örgütüne verdikleri destekler devam ediyor. Bunun yanı sıra da yakın zamanda ABD'de bir rapor yayınlandı. FETÖ mensuplarını Türkiye'de Sünni Müslümanlar olarak etiketleyerek bunlarla ilgili bir hassasiyet oluşturmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla bir tutarlılık çağrısı yapıyoruz" diye konuştu.

Hükümetin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alma kararında değişiklik olmadığını dile getiren Çelik, Türkiye'nin daha önce ABD'den Patriot satın alma isteğinin kabul edilmediğini hatırlattı.

GÜL VE DAVUTOĞLU SORUSUNA YANIT: ÖZEL BİR DEĞERLENDİRMEM YOK

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun YSK kararına eleştirilerini nasıl değerlendirdiği sorulan Çelik, "Aslında pek çok çevreden benzer eleştiriler geldi. Daha önce de benzer argümanlara cevap verdim. Bununla ilgili özel bir değerlendirmem yok" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi'nin CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçıların isimlerini liste halinde paylaşması ve muhalefetin fişleme tepkisiyle ilgili soruya Çelik, şu yanıtı verdi:

Sayın Cumhurbaşkanımız Afrin sınırına bir ziyarette bulunduğunda, kahraman Memetçiğimizle biraraya geldiğinde kendisine eşlik eden sanatçıların fişleme faaliyetini gördük. O fişleme faaliyetine siyasi parti başkanlarından tepki gelmediğini gördük. Bu saygın olmayan tutumlar bizim geleneğimiz değil. Sanatçıların teşkilat mensubu gibi tutum içerisine girmelerinde tercih kendileridir. Biz hep şunu biliriz, sanatçı dediğinizde bir sanatsal yaratıcılık ve bireysellik gelir. Herhangi bir siyasetçi tek bir çağrı yaptığında bunların tek bir slogan etrafından kenetlenmesi tabii ki vatandaşımızın dikkatini çekmiştir. Bu arkadaşlarımızın 15 Temmuz'da, genç kızlar üniversiteye alınmazken, parti kapatmalarında seslerini duymadık. Tabii ki demokratik haklarını kullanacaklardır. Ancak bunu nezih bir üslupla yapmaları gerekir. İyi üslup iyi üslubu çağırır. Kimse kimseye linç kampanyası yapmasın."

'BUNU SİYASİ PARTİLER BİLE YAPMAZ'

Bir gazetecinin, "YSK'nin İstanbul kararının ardından Ankara'da, Ankara Barosu, YSK binası tam karşısına siyah bir pankart astı. 'Hukuksuzluğun tam da karşısındayız' ibareleri yer alıyor bu pankartta. Yorumunuz ne olacaktır?" sorusu üzerine Çelik, şunları söyledi:

"Charlie Chaplin'in bir sözü var, diyor ki 'Hayat uzaktan baktığınızda komedidir, yakından baktığınızda trajediye dönüşür.' Bu pankart biraz ona benzemiş. Daha ciddi işlerle uğraşsınlar. Memleketin barolardan beklediği daha ciddi işler var. Yani bir yargı kurumunun karşısına bu şekilde bir pankart asıp da ve üstelik hukuk kurumunun parçası olan bir kurum tarafından bu şekilde bir pankart asılması, bu meselelerin nasıl bir oyuncak gibi görüldüğünü, aslında nasıl bir siyasi kamplaşmayla değerlendirildiğini ortaya koyuyor. Bunu siyasi partiler bile birbirine yapmaz." (DUVAR-AA)