Binali Yıldırım: Ramazan'ın sonu bayram

Binali Yıldırım İstanbul'da seçim çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını belirtti. Yıldırım "Ramazan'ın sonu bayram" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak 23 Haziran'da yenilenecek seçimde bir kez daha Ekrem İmamoğlu'na karşı yarışa girecek Binali Yıldırım, kısa bir süre içerisinde seçim çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu. Yıldırım, "Ramazan'ın sonu bayram" derken, seçimin iptal edilmesine gerekçe olan sandık kurullarında kamu görevlisi olmayanların sonuca nasıl etki ettiği ile ilgili soruya ise YSK'nin gerekçeli kararı görüldükten sonra değerlendirme yapmanın doğru olacağını söyledi.

Yıldırım açıklamasında ayrıca, "Kamyonet tarzı araçların (Doblo vb) 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçişlerinde yazılan cezalar daha önce iptal edilmişti. Bu iptallerin ardından bir yanlış anlaşılma sonucu cezalar yeniden kesilmiş. Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz sonucu bu cezaları da düzeltiliyor ve artık bundan sonra geçişlerden bu araçlara ceza kesilmeyecek" dedi.

'YANLIŞ ANLAŞIMADAN CEZA KESİLMİŞ'

Yıldırım yenilenecek seçimle ilgili ayrıca şunları söyledi: "Malum Cumhur İttifakı'na devam ediyoruz. Sayın Bahçeli İstanbul’da kampanyasını, faaliyetlerini sürdürecek biz de aynı şekilde bazı ortak programları gerçekleştireceğiz. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oradan yasak geçişlerle ilgili hayli cezalar oluşmuştu. Bu cezalar yapılan bir düzenlemeyle kaldırılmıştı. Ondan sonraki uygulamalarda da yine bazı yanlış anlaşılmalardan dolayı yine cezalar kesilmeye başlamış. Birinci sınıf araçlar; Doblo ve benzeri hariç diye UKOME kararı olduğu için ceza yazılmaya başlanmış... Bu kararı da konuştuk İBB ile düzeltiyorlar, inşallah bundan böyle birinci sınıfa giren taksi, Doblo benzer araçlar olsun herhangi bir şekilde cezalı geçiş sayılmayacak. Böylece vatandaşlarımızın mağduriyeti bitmiş olacak. İBB, Pazartesi toplantısında yine İstanbul'u ilgilendiren AK Parti grubunun önerileri var, onları görüşecek." (HABER MERKEZİ)