Erkan Akçay: Ey CHP, titre ve kendine dön

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP'ye "Eğer delikanlı gibi Yüksek Seçim Kuruluna yönelik tehdit ve hakaretlerinizin arkasındaysanız verin dokunulmazlığın kaldırılması dilekçesini. MHP olarak size her türlü kolaylığı sağlayacağız" çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Akçay, "Eğer delikanlı gibi tehdit ve hakaretlerinizin arkasındaysanız verin dokunulmazlığın kaldırılması dilekçesini. MHP olarak her türlü kolaylığı sağlayacağız. Ey CHP, titre ve kendine dön" dedi.

'CHP, KAOS VE KRİZ POMPALIYOR

Anadolu Ajansı'ndan Alp Özden'e açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve sözcülerinin "bulundukları her ortamda, buldukları her mikrofona nefret dillerini kustuklarını" söyledi.

"CHP sözcülerinin hakaretlerine, tehditlerine, iftiralarına, ajitasyonlarına maruz kalmayan bulunmadığını, Türkiye Cumhuriyetinin yargı kurumlarını, özellikle de YSK'yi hedef alarak hukuku ve demokrasiyi yıpratmakta bir sakınca görmediklerini" savunan Akçay, "Demokrasinin koruyucusu ve uygulayıcısı yargı ve hukuk kurullarının kararlarını hukuki bakımdan değerlendirmek yerine tehdit ve hakaret diliyle kaos ve kriz pompalıyorlar" dedi.

'ÖZGÜR ÖZEL LAF KALABALIĞI YAPIYOR'

CHP'lilerin üsluptan, siyasi nezaketten bahsetmelerinin "komik" olduğunu ifade eden Akçay, şöyle devam etti:

"CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, Sayın Genel Başkanımızın, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik dokunulmazlık çağrısına verdiği tepki, CHP'nin hakaretlerle dolu zehirli dil karnesine yerleşmiştir. Mevzubahis olan CHP'nin korkup ürkmesidir. Özgür Özel laf kalabalığı yaparak Sayın Genel Başkanımızın dokunulmazlık çağrısını bağlamından koparmak istemekte ve içeriğinin tartışılmasını engellemeyi amaçlamaktadır."

'MHP OLARAK HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLARIZ'

"CHP sözcülerine bir kez daha anlatıyorum: Milletimizin size verdiği temsil yetkisinin arkasına sığınarak ülkemizin kurumlarına, hukuk ve demokrasiye fütursuzca saldıramazsınız" diyen Erkan Akçay, şunları söyledi:

"YSK'ye yönelik kullandığınız hakaret ve tehdit dilinin arkasındaysanız muhataplarınızın da kendilerini ve devlet kurumlarını savunma hakkına ve yargı önünde hesaplaşma hakkına da rıza göstereceksiniz. Kendi siyasi ahlaksızlığınızı dışa vurduğunuz hakaret ve tehdit dilinizi kullanmaktan imtina edenlerin kendilerini savunma hakkına razı olacaksınız. Eğer delikanlı gibi YSK'ye yönelik tehdit ve hakaretlerinizin arkasındaysanız verin dokunulmazlığın kaldırılması dilekçesini. MHP olarak size her türlü kolaylığı sağlayacağız. Ey CHP, titre ve kendine dön."