Engin Özkoç: Bahçeli yok hükmündedir

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, soru üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini değerlendirdi. Özkoç, "Sayın Bahçeli yok hükmündedir. Sayın Bahçeli, bir zamanlar 'Şehitlerin vebalini ve kanını taşıyan bebek katiliyle müzakere yapan kişi' olarak değerlendirdiği Erdoğan ile ortaklık kurmuştur" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı. YSK'nin İstanbul seçimlerine yönelik takvimini gösteren Özkoç, sandık kurullarıyla ilgili itirazlar için son günün 2 Mart 2019 olduğunu söyledi.

Özkoç, "Bu tarihe kadar kimse itiraz etmedi. Hangi gerekçeyle İstanbul seçimlerini iptal ettiniz, itirazı kabul ettiniz ve tekrar seçim yaptırıyorsunuz? 2 Mart son günse, kimse itirazda bulunmadıysa tam kanunsuzlukla ilgili değilse nasıl iptal ediyorsunuz?" diye konuştu.

'GENELGEDE 'İLLA MEMUR OLACAK' DENMİYOR'

YSK'nin 31 Mart seçimlerinde sandık kurullarında görevlendirilen kişilere yönelik kararını da eleştiren Özkoç, şunları söyledi:

"YSK'nin 130 sayılı genelgesi var. Sandık başında görevlendirilen memurların iki katı kadar memur görevlendirmesini talep ediyor oradaki hakim. Onların arasından kura ile belirliyor. Bu şekilde mümkün olmadığında, eksiklikler ilçe seçim kurulu başkanı tarafından o çevrede bulunan ve sandık kurullarında görev verilmesinde sakınca olmayan kimseler tarafından tamamlanır. 'İlla memur olması gerekir' demiyor. Tamamlayacak olan YSK'nin sandıkta görevlendirdiği hakim. Hangi gerekçe ile iptal ediyorsunuz?"

Kamu görevi ile ilgili olağanüstü başvuru süresi dolmasına rağmen bunun tam kanunsuzluktan değil, olağanüstü itiraz olarak kabul edilmesinin, İstanbul'un ilçeleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iptalinin önlenmesine yönelik bir hareket olduğunu savunan CHP'li Özkoç, "Eğer bu süreç, bu şekilde devam eder, bugün yapılan itirazlarımıza da müspet cevap verilmezse, Türkiye Cumhuriyeti için 6 Mayıs kara bir gün olarak tarihe geçecektir" dedi.

Akçay: Özkoç, Bahçeli'ye yönelik sistematik saldırının sözcüsü olduAkçay: Özkoç, Bahçeli'ye yönelik sistematik saldırının sözcüsü oldu

'GÜL VE DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI ÇOK ÖNEMLİ'

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, YSK'nin İstanbul seçimlerine yönelik kararına ilişkin sosyal medya paylaşımı hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine Engin Özkoç, şu yanıtı verdi:

"Hem Sayın Abdullah Gül'ün hem de Sayın Davutoğlu'nun açıklamaları çok dikkat çekicidir ve önemlidir. Sayın Abdullah Gül, kendisinin bugüne kadar başına gelenlerle ilgili hukuksuzluklara da atıfta bulunarak bir değerlendirme yapmıştır. İktidar partisinin bir zaman başbakanlığını, cumhurbaşkanlığını yapmış, milletvekilliğini yapmış bütün kesimlerden bu alınan kararın hiçbir vicdana sığmayacağı, Türkiye Cumhuriyeti'ni itibarsız, hukuksuz bir konuma sokacağı konusundaki uyarılar dikkate alınmalıdır. Toplumumuz ve iktidar tarafından da dikkate alınmalıdır. 'Seçimleri kaybederiz ama hukuksuz şekilde iptal ederiz, bir daha seçim yaptırırız. Bu sefer de şartları değiştirir seçimi kazanırız.' O zaman seçimlerin mantığı kalmıyor. O zaman da hukuksuzluk meşrulaştırılıyor. Buna karşı toplumun bütün kesimleri el birliğiyle karşı çıkmalıyız. Bu açıklamalarından dolayı ayrıca kendilerine teşekkür ediyoruz."

'ÖCALAN'IN AVUKATLARLA GÖRÜŞMESİNİ BAHÇELİ'YE SORMAK LAZIM'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirileri sorulan Özkoç, şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli yok hükmündedir. Sayın Bahçeli, bir zamanlar 'Şehitlerin vebalini ve kanını taşıyan bebek katiliyle müzakere yapan kişi' olarak değerlendirdiği Erdoğan ile 'Adaletten kaçan, rüşvetçilere ve hırsızlara kol kanat geren' olarak değerlendirdiği kişiyle 'kamu arazilerini zimmetine geçiren, haysiyet ve inandırıcılığını kaybeden bir kişi' olarak gördüğü kişiyle ortaklık kurmuştur. 'TC'yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan kişisin' demiştir. Eğer Tayyip Erdoğan'a bu sıfatları yakıştırıyorsa, bugün onunla ortaklığı kabul eden, onu kucaklayan, onun avukatlığını ve şakşakçılığını yapan bir konuma düşen Devlet Bahçeli'yi millet nasıl sınıflandırır, onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla duyurduğu açıklama ve "yeni bir çözüm süreci"ne yönelik değerlendirmelerinin sorulması üzerine ise Engin Özkoç, "Yeni çözüm süreci var mıdır, yok mudur bilmem. Ama bu kadar tesadüf olur mu, onu sormak lazım. Daha önceden hukukçularına bildirilen metin, açıklandığı gün itibarıyla kayda değer midir, ona bakmak lazım. Bir de Bahçeli'ye sormak lazım; 'ne oluyor kardeşim' diye" ifadelerini kullandı. (ANKARA/AA)