Faik Öztrak: YSK kararıyla sandığa darbe yapıldı

CHP MYK toplantısından sonra açıklama yapan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, YSK'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesini "hukuk cinayeti" olarak nitelendirdi. Öztrak, "YSK üyeleri ve onlara bu talimatı verenler, Ramazan'ın ilk iftarını kul hakkı yiyerek yapma utancını ömür boyu yaşayacaklardır" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesinin ardından yapılan CHP MYK toplantısının sona erdi. Basın toplantısı düzenleyen CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Demokrasinin son meşruiyet kalesi olan sandığa bu kararla darbe yapılmıştır" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verdi. Kararın ardından CHP Merkez Yürütüme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu da arayarak süreçle ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

MYK toplantısının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı. Öztrak, "16 Nisan referandumunda mühürsüz oy kararında seçmen iradesinin iradesine vurgu yapan Yüksek Seçim Kurulu, bugünkü kararıyla bu içtihadını görmezden gelmiş ve seçmen iradesini hiçe saymıştır. Alınan karar, ne milletin aklına yatmış ne de milletin içine sinmiştir" diye konuştu.

Öztrak'ın açıklaması şöyle:

TÜM SEÇİMLER ŞAİBELİ HALE GELDİ: Bu kararla daha önce yapılan seçimlerin sonuçları da şaibeli hale gelmiştir. Seçimle gelenlerin seçimle gitmemek için oynadıkları kirli oyun YSK içinde talimatla hareket eden bir çete tarafından onaylanmıştır. Demokrasinin son meşruiyet kalesi olan sandığa bu kararla darbe yapılmıştır. YSK iktidarın baskı ve tehditlerine karşı duramamış, hukuk ve önceki içtihatlarını çöpe atmıştır. Demokrasinin temelini oluşturan hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı açıkça ortadan kaldırılmıştır.

YSK, DEMOKRASİMİZİ ŞARAMPOLE YUVARLADI: Siyaset, ekonomi ve ülke güvenliği derin bir sessizliğe sürüklenmiştir. YSK, iktidarın hiçbir maddi temele dayanmayan itirazlarını kabul edip seçimi iptal ederek kendi varlık sebebini inkar etmiştir. Kurul hukuk dışı kararla demokrasimizi bulunduğu kritik kavşakta şarampole yuvarlamıştır.

BUNUN HESABINI VERECEKLER: Bu utancı Türkiye'ye yaşatanlar, bu hukuk cinayetinin failleri ve azmettiricileri, şüphesiz tarih, millet ve hukuk önünde günü geldiğinde bunun hesabını vereceklerdir. Bu karara imza atan YSK üyeleri ve onlara bu talimatı verenler, Ramazan'ın ilk iftarını kul hakkı yiyerek yapma utancını ömür boyu yaşayacaklardır.

MİLLET İRADESİNE DARBE YAPANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ: CHP olarak, yarın sabah Parti Meclisi üyelerimizi ve tüm milletvekillerimizi çağırdık. Onların katılımıyla Parti Meclisi kapalı grup toplantısı yapacağız. Eylem planımızı konuşacağız. Millet iradesine darbe yapanlara izin vermeyeceğiz. (HABER MERKEZİ)