AK Parti: Raydan çıkan bir şey vardı, YSK raya aldı

İstanbul'daki seçime itiraz sürecini yöneten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan yeni açıklama: Raydan çıkan bir şey vardı, YSK kararı ile raya alındı. Ben İstanbul seçimlerinin yenilenmesinden daha çok vallahi, yemin ediyorum kara kara geceleri düşündüm, bu işin tekrar raya alınması beni sevindirmiştir

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul'da seçim yenilenmesi kararıyla ilgili olarak, "YSK bu kararı almasaydı gelecek süreçte seçim yapmak çok zor olurdu, kanun yok sayılmış olurdu. Güvenlikli bir şekilde seçim yürütmek gerçekten çok zor olurdu" yorumunda bulundu.

Yavuz, kendilerinin de ilçe seçim kurullarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, partisinin grup toplantısına katılmak için geldiği Meclis'te bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Yavuz, mazbatası iptal edilen İstanbul Büyüksehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerine nasıl bir görevlendirme yapılacağına ilişkin soruya, ilgili yasanın 44-45-46. maddelerine dikkat çekerek yanıt verdi, "Hukukçular değerlendiriyor. Nasıl uygulanacak onu göreceğiz" dedi.

'BU VARSA HER YERDE İPTAL NEDENİ OLMALI'

Yavuz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in diğer illerde de sandık kurullarının oluşumu üzerinden bir itiraz süreci işletilmesi gerektiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Bu varsa her yerde iptal nedeni olmalıdır, olurdu" dedi. Yavuz konuşmasının devamında, sandık kurullarının oluşumuna ilişkin itiraz sürecinin bittiğini söyledi.

Yavuz, YSK'nın sandık kurullarının usulsüz oluşumu gerekçe gösterilerek verdiği iptal kararını ise şöyle değerlendirdi: "Bu karar olmasaydı gelecek süreçlerde doğru düzgün güvenlikli şekilde seçim yürütmek gerçekten zor olurdu. Neden? Kanun tamamen dümdüz edilmiş, yok sayılmış, o kanunun yerine kendi kanunlarını ihdas etmişler. Sonraki dönemlerde bunlara bakarak başkaları da daha büyüğünü yapar kimse de kontrol edemezdi. Çünkü buna bir kere vize verince öbürlerini engelleyemezsiniz. Burada raydan çıkan bir şey vardı, raya alındı YSK kararıyla. Ben İstanbul seçimlerinin yenilenmesinden daha çok vallahi, yemin ediyorum kara kara geceleri düşündüm, bu işin tekrar raya alınması beni sevindirmiştir. En önemli kısım odur. İstanbul seçimi öyle ya da böyle olacak artık millet neye karar verirse o başımızın üstünde olacak ama bir sonraki dönemlerde çok güvenlikli seçimleri yine yapma şansını yakalamamız gerekirdi. Bu kararla yakaladık. Hiç kimse bir daha kanunu yok sayma, kendini kanun yerine kanun koyma cüretine yeltenemez. Aksi takdirde herkes buna bakar, 'nasılsa yaptı yanına kâr kaldı, YSK da buna okey veriyor' der, benzerini hatta daha fazla yapardı. Kimse de kontrol edemezdi. Çok şükür YSK bütün bunları engellemiştir."

Yavuz, itiraz süreçleriyle ilgili daha önce yaptığı açıklamada da, "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu" açıklamasıyla gündem olmuştu.

(DUVAR)