Öztrak'tan Erdoğan'a: Şaibe yok, hazımsızlık var

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'daki yerel seçimde şaibe olduğu iddiasını eleştirdi. Öztrak, "Ortada bir oyun olmadığı belli. Şaibe de yok. Ortada hazımsızlık, ortada mızıkçılık var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezine basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki yerel seçimle ilgili "Burada bir şaibe var, bu açık ortada. Yolsuzluk var" sözlerine yanıt veren Öztrak, "Ortada bir oyun olmadığı belli. Şaibe de yok. Ama ortada bir şey var. Ortada hazımsızlık, ortada mızıkçılık var" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin tüm itirazlarının maddi temelden yoksun çıktığını savunan Öztrak, "En son Genel Başkan Yardımcımız Twitter hesabından açıklamış. 46 bin 426 kişinin usulsüz oy kullandığını iddia ediyordu AK Parti. İncelemede bu 46 bin 426 itirazın sadece 766'sı incelemeye değer görüldü. Fark kaç? 13 bin küsur. Demek ki sonucu değiştirecek bir şey yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "YSK kendini aklasın" sözlerini hatırlatan Öztrak, şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANININ SÖYLEYECEĞİ LAF MI?: En vahimi, bu ülkenin Cumhurbaşkanı olan Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı'nın 'YSK kendisini aklasın' demesidir. Anayasa madde 104 Cumhurbaşkanının görev ve sorumluluklarını belirliyor. Orada diyor ki; 'Devlet organlarını düzenli ve uyumlu çalışmasıyla görevlidir' diyor. Baştan beri söylüyoruz. Türkiye'de ucube bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kuruldu. Bakın, şimdi ortaya neler çıkıyor? Anayasa'da devletin organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetmekle görevli Cumhurbaşkanının söyleyeceği bu laf mı?

YSK'Yİ ZAN ALTINA ALMAYA BAŞLADILAR: Ellerinde hangi bilgi var? YSK hangi şaibe, hangi yolsuzluğa neden olmuş da şimdi çıkıp kendini aklayacak? Bırakın artık YSK'yi baskı altına almayı, şimdi YSK'yi zan altına da almaya başladılar.

Erdoğan: İstanbul seçiminde açık şaibe varErdoğan: İstanbul seçiminde açık şaibe var

AK PARTİ GENEL BAŞKANI ARTIK KILAVUZUNU DEĞİŞTİRSİN: Şimdi bir de yeni bir şey çıkmış. AK Parti Genel Başkanı seçimlerin yenilenmesi için yeni bir kriter ortaya koymuş. Diyor ki; 'Dünyanın her yerinde yarım puan, bir puan fark olursa seçim yenilenir'. AK Parti Genel Başkanı artık şu kılavuzlarını değiştirsin. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde böyle bir seçim hukuku yok. Bakın 2000 seçimleri, ABD Başkanlık seçimleri. Bush, Al Gore karşısında seçimleri 500 oyla kazandı. Nerde yüzde 1, yüzde yarım? Nereden çıkıyor bunlar anlamak mümkün değil.

YSK'YE BASKI İÇİN CHP HEDEF GÖSTERİLİYOR: Sonra biraz daha ileriye gidiliyor. YSK'ye baskı yapılmak için CHP hedef gösteriliyor. Ondan sonra da deniliyor ki bu seçimin yenilenmesi, beka meselesidir. CHP'yi, partimizi, Kuvayı Milliye'nin devamı olan, Kurtuluş Savaşı meydanlarında emperyalizme karşı bir milletin yürüttüğü en büyük savaş olan, Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulmuş olan partimize sürekli kara sürme, on parmakta on kara, bu karaları partimize çalmaktan bir türlü vazgeçmiyorlar.

SOLUĞU YÜCE DİVAN'DA ALABİLİRLER: Nedir yani beka meselesi? Bizim belediye başkanlarımızın gelir gelmez kendilerinin belediye binalarının kapısından indirdiği 'T.C.' ibarelerini yeniden astırmak mıdır beka meselesi? Milletin mutfağını, aşını, işini yangın yerine çeviren ekonomik meseleleri unutup, kalkıp kendi koltuklarının peşinden koşanlar esas bu milletin beka meselesi. Şimdi bir hukuk cinayeti tasarlanmış. Hatırlayın hem 2 Nisan'da Dolmabahçe'de bu hukuk cinayetinin eyleme geçirilmesiyle ilgili düğmeye basılmıştı. CHP'nin sandıkta kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini masada çalmak için bu düğmeye basılmıştı. Bu cinayete azmettiren de bu cinayeti işleyenler de sonunda soluğu Yüce Divan'da alabilirler. Suriye'den her gün şehitlerimiz geliyor. Bunu konuşamıyoruz.

ARTIK SUSMALARININ ZAMANI GELDİ: Burada bir şaibe var, bu açık ortada. Yolsuzluk varÇıkmış diyorlar ki 'Biz bugüne kadar YSK konusunda hiç konuşmadık. Sustuk, içimize attık'. Ne susması? Artık susmalarının zamanı geldi bence. Ekrem İmamoğlu'nun kazandığını kabul etmelerinin zamanı geldi. Çünkü orada milletin dertleri derman bekliyor. Memleketin gerçek meselelerine odaklanmalarının zamanı geldi. YSK'yi aklayacak tek bir şey vardır. YSK'nin seçim hukukuna ve bugüne kadar yapmış olduğu kendi içtihatlarına, geçmiş kararlarına uygun davranması, buna göre karar vermesidir." (ANKARA/AA)