Çelik: Kılıçdaroğlu'nun meşru siyaset içerisinde söz söyleme hakkı kalmadı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki "Onlar ne hakimdir ne savcıdır, onlar sarayın emrindeki kölelerdir" sözlerine tepki gösterdi. Çelik, "Hakim ve savcıların onuruyla oynayan bir kişinin meşru siyaset alanının içerisinde söz söyleme hakkı kalmadığı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Venezuela'daki darbe girişime destek veren ABD'ye tepki gösterdi. Çelik, "Resmen bir sömürge valisi atar gibi böylesine bir tutum içerisine giriyor. Bu Venezuela halkına karşı açık bir hakarettir" diye konuştu.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın açıklaması yaptı.

Venezuela'daki darbe girişimine değinen Ömer Çelik, darbeye destek veren ABD'yi eleştirdi. Çelik, "Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden Amerika'nın başka bir ülkeye devlet başkanı ataması şeklinde büyük bir yanlışla karşı karşıyayız. Resmen bir sömürge valisi atar gibi böylesine bir tutum içerisine giriyor. Bu Venezuela halkına karşı açık bir hakarettir. Biz, ülkelerin anayasalarından yanayız, seçilmiş idarecilerinden yanayız ve her türlü darbeye karşıyız" dedi.

ABD: Demokrasi gasbına karşı Guaido'nun yanındayızABD: Demokrasi gasbına karşı Guaido'nun yanındayız

'MÜSLÜMAN KARDEŞLER KARARI DAEŞ'E DESTEK OLUR'

ABD'nin Müslüman Kardeşleri "yabancı terör örgütü" ilan etmeye hazırlandığı haberlerini hatırlatan Çelik, "Bu son derece vahim bir gelişme olacaktır. Müslüman Kardeşler gibi demokrasiye, hukuka bağlı, her zaman şiddetten uzak durmuş bir organizasyonu, terör örgütü ilan ederseniz o zaman fırsatı ve ortamı DAEŞ gibi terör örgütlerine açmış olacaksınız" diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton dışında neredeyse tüm güvenlik uzmanlarını buna karşı çıktığını söyleyen Çelik, "Orta Doğu'daki demokratikleşme taleplerine karşı büyük bir darbe vuracaktır. DAEŞ propagandasına verilecek en büyük destektir" ifadelerini kullandı.

Kararın İslam düşmanlığını arttıracağını belirten Çelik, "Avrupa'da ve Amerika'daki İslam düşmanlığını artıracağı gibi diğer yerlerdeki aşırı sağcıların elini güçlendirecek, İslam düşmanlarının elini güçlendirecek birtakım sonuçlar doğuracaktır. Baştan aşağı yanlış bir karardır" dedi.

Sisi istedi, Trump Müslüman Kardeşler'i 'terör listesine' alıyorSisi istedi, Trump Müslüman Kardeşler'i 'terör listesine' alıyor

'HAKİM VE SAVCILARIN ONURUYLA OYNADI'

Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasında, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının yargılandığı davada görev yapan hakim ve savcılara yönelik, "Onlara hakim savcı diyorum, ama unvanları öyle olduğu için, onlar ne hakimdir ne savcıdır, onlar sarayın emrindeki kölelerdir. Bir daha söylüyorum, sarayın emrindeki kölelerdir onlar" sözlerini eleştirdi.

Çelik, "Hakim ve savcıların onuruyla oynayan bir kişinin, herhangi bir şekilde yasama sisteminin, meşru siyaset alanının içerisinde söz söyleme hakkının kalmadığını ifade etmek isteriz" şeklinde konuştu.

23-26 Mayıs'ta Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin yapılacağını hatırlatan Çelik, "Seçimlerin yaklaşmasıyla İslam, Türkiye, Erdoğan düşmanlığı sezonunu açmış gözüküyorlar. Bu kafayla giderlerse çoğunluğu aşırı sağcı ve ırkçıların elde edeceği görülmektedir" dedi.

Çelik, AP seçimlerinde Avrupa Halk Partisi'nin liste başı adayı Manfred Weber'in Türkiye karşıtı açıklamalarıyla ilgili de "Bu kafa faşist ve ırkçı bir kafa" değerlendirmesinde bulundu. (HABER MERKEZİ)