Duvar Arkası: İstanbul seçiminde SAADET hesabı!

AK Parti'nin İstanbul'da yenilenecek seçim için SAADET hesabı mı var? MHP'li siyasetçiden Cumhur İttifakı için Romen atasözü ile yanıt... TRT'de yine gergin bekleyiş... Erdoğan en yeni 'bıyık' sözleri... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL’DA SAADET HESABI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonuçlarını değerlendirmek için Kızılcahamam’da düzenlenen kampta hedef aldığı isimlerden biri Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ydu. Erdoğan, Karamollaoğlu’nun Çamlıca tepesine 60 bin kişilik camii yapılması ve küçük şehirlere üniversite açılması yönündeki eleştirilerine, “Tarih bilmez”, “Ey zavallı”, “Siyasetten nasibini almamış” sözleriyle yanıt verdi, “Ben inanıyorum ki bunlara oy verenler de herhalde hesaba çekeceklerdir” dedi. Erdoğan’ın Karamollaoğlu’na ağır sözlerle yüklenmesi kulislerde yenilenmesi için büyük mücadele verilen İstanbul seçimlerine hazırlık olarak yorumlandı. İstanbul seçim sonuçlarında Saadet Partisinin 100 binin üzerinde oy aldığına dikkat çekenler, “SAADET aday çıkarmamış olsa AK Parti’nin İstanbul’u kazanma ihtimali çok yüksekti” yorumu yaptı. Bu tabloda İstanbul sonuçlarında etkisi bulunan SAADET’in seçimin yenilenmesi durumunda alacağı tavır merak konusu oldu. Saadet Partisi'nin adayı Necdet Gökçınar'ı istifa yoluyla geri çekebileceği yönündeki iddialara ise parti yöneticileri, “Herkes gönlünde ne varsa onu söylüyor. Bizim tutumumuz net” diye yanıt verdi.

MHP'DEN İTTİFAK YORUMU: KÖPEKLER İSTEDİ DİYE ATLAR ÖLMEZ

AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı iki büyük seçimi geride bıraktı ama geleceğine dair tartışmalar bitmedi. AK Parti ve MHP içinde bu ittifaktan memnuniyet duymayanların bulunduğu sır değil. Son seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye İttifakı” sözleri de kafaları karıştırdı, birçok soru işaretine yol açtı. Tam bu süreçte sosyal medyada “MHP, Cumhur İttifakı’nı bitirmeye hazırlanıyor” mesajları dolaşıma girdi. Bu iddiaları bir MHP yöneticisine sorduk. Hem içeride hem de dışarıda bu ittifakın bitmesi için çaba harcayanlar olduğunu söyleyen yönetici bir Romen atasözü ile yanıt verdi. Bu atasözü daha önce Galatasaray Teknik Direktörü iken Mircea Lucescu’nun söylediği ve o dönem futbol dünyasında büyük tartışma yaratan 'Köpekler istiyor diye atlar ölmez' sözüydü. MHP’li yönetici, “AK Parti ile MHP arasına girmek isteyenler, Cumhur İttifakı’nın bitmesini isteyenler var. Böyle bir dua var. Ama Romenlerin çok güzel bir atasözü vardır. Köpekler istedi diye atlar ölmez” dedi.

TRT’DE YİNE 'GERGİN BEKLEYİŞ'

9 Temmuz 2018 tarihli OHAL KHK’sı ile TRT’de çalışan ve 'İFP' diye kısaltılan “İstihdam Fazlası Personel”in diğer kamu kurumlarına gönderilmesinin ya da emekliliğe teşvik edilmesinin yolu açılmıştı. Bin 800 kişi bu KHK ile ya başka kurumlara gönderildi ya da emekli edildi. Bugünlerde kurumda yine gergin bir bekleyiş var. Bir ay içinde atılacağı konuşulan adımla yine bir önceki kadar kişinin başka kurumlara gönderileceği ifade ediliyor. Yapılan planlamaya sayıları yaklaşık 700 olan TRT sanatçılarının da dahil olduğu belirtiliyor. Onların gönderileceği muhtemel kurumun ise Kültür Bakanlığı olması söz konusu. 'İstihdam fazlası' olarak görülen TRT çalışanları hangi kuruma gönderileceklerini merakla beklerken, kuruma personel alımlarının bu süreçte de devam etmesi dikkat çekiyor.

KADIN VEKİLLER 'ANAN GİBİ OLMA'YA NE DİYECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çalışma arkadaşlarına 'bıyık bırakın' tavsiyesinde bulunduğunu biliyoruz. Bu nedenle önce bakanlar, ardından milletvekilleri, hatta vali ve belediye başkanlarının bıyık bıraktıklarını gördük. Neredeyse AK Parti’de bir modaya dönüşen bıyık bırakma konusu gündemden düşmüyor. Yakın zamanda Erdoğan’a yurt dışı gezisinde eşlik eden bir siyasetçiden uçakta yaşanan son bıyık diyaloğunu dinledik. Erdoğan’ın uçakta bulunanlarla sohbet ettiğini anlatan siyasetçi, bıyıksız bir milletvekiline ise babasının, “Bıyık bırak benim gibi ol, bıyığı kes anan gibi ol” dediğini söyledi. Öğrendiğimiz kadarıyla bu sözleri talimat olarak alan bıyıksız milletvekili çok kısa süre sonra bıyıklı bir hayata başladı. Bu sözün AK Partili kadın milletvekilleri arasında bir tepki yaratıp yaratmayacağı ise merak konusu...

Etiketler AK Parti trt vekil saadet