Çelik'ten Öztrak'a: İnsafla ve ahlakla bağdaşmayan açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li Faik Öztrak'ın, "AK Parti Genel Başkanı sarf ettiği sözlerle Genel Başkanımıza yönelik suça ortak oldu" açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, "Bunlar artık insafla ve ahlakla, siyasi bir değerlendirme söz konusu olmayacak şekilde bağdaşmayan açıklamalar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen AK Parti 28'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı devam ederken basın mensuplarına açıklama yaptı.

Kampın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla başladığını anımsatan Çelik, yerel seçimden çıkıldığı için bu kampın daha yoğun olarak belediye başkanlarıyla gerçekleştirildiğini, bu çerçevede Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki tarafından Türkiye genelinde yerel seçim dinamiklerinin nasıl algılandığı yönünde kapsamlı bir sunum ve değerlendirme yapıldığını belirtti.

"Sayın Cumhurbaşkanımız vaktinin elverdiği ölçüde bütün büyükşehir belediye başkanlarıyla teke tek görüşecek, heyetler halinde her bir ille ilgili olarak" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Ayrıca artakalan ildeki belediye başkanlarıyla da bu görüşmeleri gerçekleştirecek. Dolayısıyla illerdeki arkadaşlarımız, belediye başkanlarımız Sayın Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkanımıza kendi illerinin durumunu yansıtma imkanını bu şekilde bulabilecekler. Kendileri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından geldikleri için, siyasi hayatında önemli bir yer teşkil ettiği için, buradaki tecrübelerini, belediyecilikle ilgili yaklaşımlarını ayrıntılı şekilde paylaşıyorlar. Türkiye'de hemen bütün illere defalarca gitmiştir, bu çerçevede de o illerde geçmişten bugüne gördüğü eksiklikleri paylaştığı gibi iyi yapılan şeylerin de altını çiziyor. Şu anda son derece dinamik şekilde süreci yürütüyoruz."

'DEMOKRATİK SİYASETTE ŞİDDETE YER YOK'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı sonrasında AK Parti'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen parti üyesi Osman Sarıgün'ün durumuna ilişkin soru üzerine Çelik, "İl Disiplin Kurulu bu meseleye bakıyor. Biz, ihraç olduğunu açık bir şekilde söyledik. Onun birtakım süreleri var. Normal olarak kurul o kararı icra edecektir. Buradaki meselemiz, demokratik siyasette şiddete yer yoktur, şiddet kapısı asla açılmamalıdır. Hiç kimse şiddete başvurmamalı, AK Parti'nin temel ilkelerindendir" dedi.

'TWEETLER AK PARTİ'NİN GÖRÜŞÜNÜN DIŞINDA'

Sarıgün'ün, adli kontrol şartıyla serbest kalmasının ardından sosyal medyada ellerinin öpüldüğü fotoğrafların yer aldığının hatırlatılan Çelik, şunları söyledi:

"Bazı tweetler ben de gördüm. Bazı yaklaşımlar da gördüm. Bu bizim dışımızda bir görüştür. Kabul etmediğimiz bir görüştür. Bunlar, AK Parti'de siyaset yapmış arkadaşlarımız da olabilir, halen siyaset yapan arkadaşlarımız da olabilir ama AK Parti'nin buradaki ilkeleri açıktır. AK Parti'nin görüşünü başta Genel Başkanımızın söyler. Genel Başkanımızın görüşü, AK Parti'nin görüşüdür. Ayrıca onun adına yetkilendirdiği kişilerin görüşüdür. Biz, şiddetin her türlüsüne karşıyız. Her türlü şiddet eylemini kınadığımızı, açık bir şekilde böyle bir eylemin kabul edilemez olduğunu söyledik."

'KILIÇDAROĞLU'NUN ERDOĞAN'IN ARACINA SALDIRILDIĞINI SÖYLEDİĞİNİ HATIRLARYIN'

Ömer Çelik, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın, "AK Parti Genel Başkanı sarf ettiği sözlerle Sayın Genel Başkanımıza yönelik organize suç girişimini sahiplendi, suça ortak oldu" açıklamasını eleştirdi.

"Bunlar artık insafla ve ahlakla, siyasi bir değerlendirme söz konusu olmayacak şekilde bağdaşmayan açıklamalar" diyen Çelik, "Bu, birisinin uğradığı saldırıdan memnuniyet ifadesi, Türk siyasi hayatına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ifadesi olarak geçmiştir. Cumhurbaşkanımızın aracı saldırıya uğradığında bir koruması ağır yaralandığında söylediği sözü hatırlayın. 'Rüzgar eken, fırtına biçer' gibisinden o saldırganları meşrulaştıran, cesaretlendiren bir tavır ortaya koymuştu" ifadelerini kullandı.

Öztrak'tan Erdoğan'a saldırı yanıtı: AKP Genel Başkanı suça ortak olduÖztrak'tan Erdoğan'a saldırı yanıtı: AKP Genel Başkanı suça ortak oldu

'DEVLET ORADAYDI, ELİNDEN GELENİ YAPTI'

Kılıçdaroğlu'nun geleceğinin haber verilmediğini dile getiren Çelik, "(Devlet 1,5 saat ortada yoktu) deniliyor. Devlet oradaydı. Elinden geleni herkes yaptı" diye konuştu. Saldırıyı kınadıklarını hatırlatan Ömer Çelik, şöyle devam etti:

"Kınanacaktır, kınıyoruz ama buradan çıkıp da 'organize linç girişimi', bunun başında da Cumhurbaşkanımızı ya da bizim bakanlarımızı gösterme şeklinde bir yaklaşım, buradan başka bir tablo çıkıyor. O tablo da şu, kimsenin saldırıyla, bu şiddetle CHP yöneticilerinin herhangi bir derdi yok. Tek yapmaya çalıştıkları şey bu eylemin arkasında AK Parti'yi göstermeye çalışmak, Sayın Cumhurbaşkanımızı, bakanları suçlamak. İşi gücü bırakmışlar 'Bunun arkasında siz varsınız' diye insafsızca ve artık bugünkü yaptığı açıklama ahlak sınırlarının dışında bir açıklama. Onların tek derdi buradan Genel Başkanımızı ve bizim sorumlu arkadaşlarımızı suçlayabilecekleri bir kompozisyon çıkarmak. Biz de 'Siz kendi yaptıklarınızla yüzleşin, kendi eylemlerinize bakın' diyoruz. O bahsettiğiniz şeyler bize yaklaşmaz, bulaşmaz. Son derece ayıp, yakışıksız ve hiçbir şekilde siyasi ahlakla bağdaşmayan açıklamalar yapıyorlar."

'KEŞKE AVRUPA'DAKİ SOSYAL DEMOKRAT PARTİLER GİBİ OLSALAR'

CHP'lilerin Suriye mültecilerle ilgili açıklamalarını nefret suçu olarak nitelendiren Çelik, şöyle devam etti:

"Bu şekilde siyaset ürettiğiniz, memleketin içinde bu şekilde bir nefret siyaseti yaydığınız zaman, tabii ki birileri çıkıp size bir şey söyleyecek. Kendilerine 'sosyal demokrat parti' diyorlar. Söylediklerini yukarıdan aşağı dizdiğiniz zaman kendilerinin sosyal demokrasiyle ilgileri yok. Bu uygulanan program, bu yaklaşımlar Avrupa aşırı sağıyla yüzde 90 oranında benzerlik gösteren siyasetler. Keşke becerebilseler de Avrupa'daki sosyal demokrat partiler gibi insan haklarına, temel hak ve hürriyetlere saygılı, vesayet ile aralarına mesafe koymuş partiler olsalar." (ANKARA/AA)