Meclis 2 ayın ardından 23 Nisan için toplandı

Seçim sürecinde tatile giren TBMM 23 Nisan nedeniyle bugün toplandı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Binali Yıldırım'ın peş peşe salona girmesi ile hem CHP hem AK Parti sıralarının aynı anda ayağa kalkması bir an şaşkınlıkla karşılandı. AK Partili Bostancı'nın konuşmasında, "Türkiye ittifakı çağrısı yapılmışken Kılıçdaroğlu'na saldırı dikkate değer" sözleri öne çıkarken, Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu dinledikten sonra genel kurulu terk etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yerel seçim tatiline giren Meclis yaklaşık 2 ayın ardından 23 Nisan Özel oturumu ile açıldı. Meclis Genel Kurulu'na ilk gelen HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile milletvekilleri oldu. HDP Grubunun ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Genel Kurul'a geldi. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Türkiye ittifakı' ve 'kızgın demiri soğutmak' çağrılarını yaptığı bir atmosferde Kılıçdaroğlu'na saldırı düzenlenmesinin dikkate değer olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Genel Kurul'a girişinde CHP milletvekilleri alkışlayarak ayakta karşıladı. Kılıçdaroğlu'ndan hemen sonra da salona AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım geldi. AK Parti milletvekilleri de Yıldırım'ı alkışlarla ayakta karşıladı. AK Parti grubu ile CHP grubunun aynı anda ayağa kalkması bir an şaşkınlıkla karşılandı.

AK PARTİLİLERDEN KILIÇDAROĞLU'NA 'GEÇMİŞ OLSUN'

Kılıçdaroğlu yerine oturduktan sonra AK Parti Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin ve Bülent Turan Kılıçdaroğlu'nun yanına giderek geçmiş olsun dileğinde bulundu. AK Parti ve MHP milletvekilleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişini ayağa kalkarak karşıladı.

Erdoğan'ı AK Partili vekiller karşıladı.

23 Nisan özel oturumunu Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, yabancı misyon temsilcileri de izledi.

TBMM’nin 99. Açılış Yıldönümü dolayısıyla özel gündemle toplanan Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın grupları adına 10’ar dakika konuşacak. 23 Nisan Özel Oturumunda Meclis’te temsil edilen TİP, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve BBP adına da 3’er dakika konuşmalar yapılacak.

MECLİS BAŞKANINDAN ÇUBUK MESAJI

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 23 Nisan dolayısıyla yaptığı konuşmanın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve TBMM Başkanvekili Levent Gök ile bazı milletvekillerinin Çubuk'ta uğradığı saldırıyı gündeme getirerek kınadığını söyledi, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

AK PARTİLİ BOSTANCI: 'TÜRKİYE İTTİFAKI' NORMALLEŞME ÇAĞRISI

Oturumda ilk olarak kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı konuşmasında, "Çubuk'ta şehidimizin cenaze töreninde meydana gelen müessif olay asla kabul edilemez. Sayın genel başkana ve CHP temsilcilerine bir kez daha 'Geçmiş olsun' diyorum" dedi. Bostancı şöyle devam etti, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Türkiye ittifakı' ve 'kızgın demiri soğutmak' sözleriyle siyasi iklimin normalleşmesine çağrıda bulunduğu bir siyasi atmosferde bu olayın yaşanması ayrıca dikkate değerdir. Türkiye'nin her tür gerilimi akıl ve sorumluluk çizgisinde aşmaya, beyanların bu istikamette oluşmasına ihtiyacı vardır. Öte yandan, toplumsal kutuplaşma yerine kucaklaşmanın yolu kurumları ortak değer çizgisinde tutmaktan, siyasal dilin kollarını uzatmaktan geçer. Biz bu ülkenin ortak aklından, fikrinden her zaman faydalandık. Her tür eleştiri ve teklifin kışkırtıcılıktan, itham ve isnatlardan uzak olması, asabiyet duygusuna seslenmek yerine tüm toplumun vicdanında karşılık bulması önemlidir."

KILIÇDAROĞLU'NU DİNLEDİKTEN SONRA AYRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını dinledi. Erdoğan'ın konuşması sırasında kendisine eşlik eden TBMM Başkanvekili Celal Adan ile uzun süre sohbet etmesi dikkat çekti. Erdoğan Kılıçdaroğlu konuşurken de bir süre sağında oturan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile konuştu. Erdoğan HDP grubu adına Eş Başkan Pervin Buldan konuşması için anons edildikten sonra Meclis Genel Kurulu'ndan ayrıldı. Erdoğan Genel Kurul salonundan ayrıldıktan sonra AK Parti grubundan çok sayıda milletvekili de Genel Kurulu'ndan çıktı.