Osman Pamukoğlu kimdir?

HEPAR 11 yıllık macerasını dün yaptığı olağanüstü kurultayla tamamladı ve faaliyetlerine son verdi. Partinin kurucusu Osman Pamukoğlu aynı zamanda eski bir askerdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Celal Bayar (Demokrat Parti) ve Necdet Calp (Halkçı Parti) gibi askerlik hayatının ardından siyasete soyunarak kendi partisini kuran isimler arasında yer alan Osman Pamukoğlu 1947'de Sinop Gerze'de doğdu.

Kara Harp Okulu'nu bitirdikten sonra 43 yıl TSK'da görev yaptı. 2002'de tümgeneral iken emekli olan Pamukoğlu'nun adı 1993-1995 yılları arasında PKK ile çatışmalar sırasında duyuldu. Pamukoğlu'nun kendi özyaşam öyküsünde bu dönem, “militan sayısını 12 binden 5 bin 500-6 bin aralığına düşürdü” şeklinde anlatıldı.

Osman Pamukoğlu, 28 Temmuz 2008'de Hak ve Eşitlik Partisi'ni (HEPAR) kurdu. Kuruluş aşamasında medyada da sık sık haber olan Pamukoğlu, partisine 900 bin başvuru olduğunu iddia etti. Propagandasının temeline, “PKK konusunda askeri çözüm”ü oturtan Pamuoğlu, 2009 yerel seçimlerinden itibaren katıldığı seçimlerde başarı elde edemedi. İsmi zaman zaman CHP, Vatan Partisi ve İYİ Parti gibi başka siyasi partilerle de anılan Pamukoğlu, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde İstanbul 3. bölgeden bağımsız aday olmuş ancak 15 bin 180 oyda kalarak meclise girememişti. Bu sonucun ardından, "Partiyi gençlere bırakıyorum" diyerek genel başkanlıktan istifa etmişti. (HABER MERKEZİ)

HEPAR kendini kapattı!HEPAR kendini kapattı!