İmamoğlu: 'Mesajınızı verdiniz' gibi laflar duyduk dün

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının, demokrasiyi hedef aldığını söyledi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın 'mesajınızı verdiniz' sözlerini de eleştiren İmamoğlu, Güneş gazetesinin kendisi hakkındaki manşetini ise yargıya taşıyacağını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Akkuzulu köyündeki linç girişimine yönelik tepkiler sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıyı kınadı.

Belediyede basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. İmamoğlu'nun konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

HER YERE GİDERİZ: Saldırıyı planlayanları kınıyorum, bu saldırı sadece Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yapılmadı, Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet anlayışına, demokrasisine yapıldı. Gerekli yasal işlemlerin yapılmasını umuyorum. Talihsiz açıklamalar yapıldı. Bu işin sanası banası yok. 'Mesajınızı verdiniz' gibi sözler duyduk dün. Bu ülke bizim. Her yere gideriz. Bu tür talihsiz açıklamaların derhal bitmesini bekliyorum.

YENİ NESİL SİYASET ANLAYIŞI: Maltepe'ye gelenlerin gelmeyenlerin duasının bizimle olduğunu biliyorum. Söylediğimiz her söz ilk ne ise son gün de odur. Gerçekten kamu gücünü kendi gücümüz görmeyeceğiz. Yeni nesil bir siyaset anlayışını 16 milyon hemşehrimle birlikte başaracağız.

SEÇİM BİTTİ: (Bahçeli'nin 'İstanbul seçimleri beka meselesidir' açıklaması): Hangi gerekçelerle konuştuğunu bilemiyorum Sayın Bahçeli'nin. Cevap verilecek konu değil. Seçim bitmiştir. Mazbatamızı aldık. YSK tarihi görevini en doğru şekilde yerine getireceğine inancım tam.

VERİLERİN KOPYALANMASI: Belki de İdare Mahkemesi süreci kendinden kaldıracaktır diye düşünüyorum. Eksik, yanlış açıklama olabilir ama bunu gideririz. Komplo teorilerini üreten arkadaşları şaşkınlıkla izliyorum.

İSTİFA TALEBİ GELMEDİ: Şu ana kadar bana bir istifa talebi gelmedi. Beni çok sevdiler öyle düşünüyorum. Ama elbette bazı değişiklikler olacaktır.

SORUŞTURMA BAŞLAYACAK: (İBB çalışanlarının sosyal medya paylaşımları): Arkadaşlarımız inceliyor. Bazılarıyla ilgili soruşturma başlanacaktır. Demokrasiyi kabul etmeyen açıklamalar var. Ben olsam istifa ederdim.

GÜNEŞ GAZETESİNİN MANŞETİ: Gazete manşetleriyle ilgili soruşturma ve dava açacağımız manşetler var. Kışkırtan, vatan severliği ayaklar altına alan... Bunun haberle alakası yok. Yasal işlemleri başlattık.

(HABER MERKEZİ)