Temel Karamollaoğlu'dan çay-simit hesabına Erdoğan'lı yanıt

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu'nun asgari ücret için çay ve simit üzerinden yaptığı hesaba SAADET lideri Karamollaoğlu'ndan videolu yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir aile için yaptığı çay-simit hesabı gündem oldu. Sosyal medyada sıkça eleştirilen Akbaşoğlu'na bir yanıt da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan geldi. Karamollaoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllar önce çekilmiş görüntülerini paylaşarak, "Sayın Erdoğan yıllar öncesinden gereken cevabı vermiş zaten" dedi.

'Genel başkanımız bir hesap yapıyordu' diyerek Erdoğan'ın geçmişte yaptığı çay-simit hesaplamasına gönderme yapan Akbaşoğlu, '5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay-simit tükettiğinde ceplerinde 1120 lira para kalabileceği'ni söylemişti. Akbaşoğlu, "AK Parti kurulduğunda 2002 yılında asgari ücretli vatandaşımızın maaşı sabah, öğle, akşam çay simit almaya yetmiyordu. Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, iki bin yirmi lira" ifadelerini kullanmıştı.

Karamollaoğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden verdiği videolu yanıtta şu ifadeler yer aldı: "AK Partili bir vekilin yapmış olduğu malum çay simit hesabına cevap vermeye gerek duymuyoruz. Sayın Erdoğan yıllar öncesinden gereken cevabı vermiş zaten."

Videonun sonunda Erdoğan'ın, "Evin kirasını kim ödeyecek, elektrik parasını kim ödeyecek, su parasını kim ödeyecek, çoluk çocuğun okul masrafını kim karşılayacak? Soruyorum sizlere!" açıklamalarına da yer verildi. (HABER MERKEZİ)

AK Parti başkanvekilinin çay simit hesabı tepki çektiAK Parti başkanvekilinin çay simit hesabı tepki çekti