İmamoğlu'ndan 'ilk mesai' mesajı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyedeki ilk mesaisine başladı. İmamoğlu, "Bu şehirde barışı lafla yapamazsınız. Bu şehir sevgi-saygı anlayışını istiyor, gerginlikten usanmışlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçimlerinden 17 gün sonra mazbatası verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün eski başkan Mevlüt Uysal'dan görevi devraldı. Bugün ilk mesai gününe başlayan İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tüm çalışanlarıyla verimli bir süreç işleteceğiz; herkes mutlu ve özgürce çalışacak" dedi.

Belediye binasına geldiği anları sosyal medya hesabından paylaşan İmamoğlu, "İstanbul'un birçok konusu var. İstişarelerimiz olacak. Büyükşehirin hafızasına dinleyeceğiz. Kurumun uzun süreli hafıza çok önemli. Buradaki çalışma arkadaşlarımızın teknik ve eğitimli bakışları çok değerli. İçine siyaset katmadan bu kentin insanlarına fayda verecek hangi bilgileri varsa biz ona talibiz. Farklı bir anlayışa başlangıç yapacağız. 'Bizden olanlar-bizden olmayanlar' gibi bir anlayışın bittiği gündür bugün" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, İstanbul'un önemine değinerek, "Bu kent kutsal bir kenttir, maneviyatı, duaları, birikimleri, tecrübeleri vardır. Bunları kucaklamak olağanüstü bir derinlik ister. Tekrar hayırlı olsun, bu şehre yapacağımız hizmetler bu şehre kalıcı ve güzel izler bıraksın" açıklamalarında bulundu. İmamoğlu, AK Parti'den henüz kendisine bir kutlama telefonu gelmediğini söyledi.

"Erdoğan'ı karşılayacak mısınız?" sorusunu yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Başkanı İmamoğlu, "Benim sorumluluğum ne gerektiriyorsa onu yaparım. Bundan yana kimsenin şüphesi olmasın. Biz normalleşmenin yanındayız. El sıkmaya fırsatımız varsa elini sıkarız. daha fazla fırsat varsa konuşuruz, uzlaşırız. Fırsat yaratma konusunda kabiliyetime güveniyorum. Kendisini Saraçhane’ye davet edeceğim. Bizden kimse partizan bir dil beklemesin. Bu şehirde barışı lafla yapamazsınız. Bu şehir sevgi-saygı anlayışını istiyor, gerginlikten usanmışlar" dedi.

MAZBATA ÖNCESİ YARALANAN MİLLETVEKİLİNE ZİYARET

Sabah saatlerinde Fox Tv'de Çalar Saat'e konuk olan İmamoğlu, İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlamasının ardından, Çağlayan Adliyesi'nde yaşanan arbedede kırılan bir cam parçasıyla sol kolundan yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer'i ziyaret etti. Bu anları da sosyal medya hesabından paylaşan İmamoğlu, "Talihsiz bir kaza geçiren Genel Başkan Yardımcımız'ı ziyaret ederek kendisine ve diğer hastalara geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Acil şifalar diliyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

Mazbata öncesinde özel güvenlik şiddetiMazbata öncesinde özel güvenlik şiddeti

'BİRİNE MUSAKKA BİRİNE ANTRİKOT OLMAZ'

İmamoğlu gün içerisinde belediyedeki personelle de tanıştı. Odaları tek tek dolaşan İmamoğlu belediye mutfağına gidip, 'Yemekte ne vardı bugün' diye sordu. 'Musakka var, sizin için de antrikot' cevabını alınca, 'Olmaz, yanlış. Birine musakka, birine antrikot olmaz. Bir dahasına aynısı olacak' dedi.