HDP: İstanbul'daki sonuç bütün 'esmer çocukların' başarısıdır

İstanbul'daki yerel seçim sonuçlarıyla ilgili yazılı açıklama yapan HDP İl Örgütü, "25 yıllık rant belediyeciliği sona erdi" değerlendirmesinde bulundu. Açıklamada, "İstanbul’da ortaya çıkan bu ortak başarabilme umudunu, yaşamın aktığı her yerin umudu haline getirmeliyiz. İstanbul’da ortaya çıkan sonuç, bizlerin; bizler şahsında bu topraklardaki bütün ‘esmer çocukların’ başarısıdır" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP İstanbul İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimler’deki İstanbul sonuçları ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’yla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Seçim sonuçlarının bundan sonraki siyasal gelişmeleri "fazlasıyla" belirleyeceği ifade edilen açıklamada, "İstanbul’da 25 yıllık rant belediyeciliğinin el değiştirme anlarına tanıklık ettik. Bundan sonra Türkiye’deki siyasal gelişmeleri fazlasıyla belirleyeceği şimdiden netleşen 31 Mart Yerel Yönetimler Seçim sürecinde ve sonrasında sandık başlarında, tekrar tekrar oy sayımlarında emeği geçen herkesi kutluyoruz" denildi.

Demokrasi mücadelesinin sandık sonuçlarıyla sınırlı olmadığı belirtilen açıklamada, "Son yıllarda annemizin ak sütü kadar helal olan belediyelerimize uygulanan kayyım siyaseti bile demokratik siyasette kat etmemiz gereken daha çok yol olduğunu gösteriyor. İstanbul’da halk iradesinin tesisi için gösterilen ortak demokratik tutum, tüm demokrasi güçlerine Van’dan İstanbul’a, Muş’tan İzmir’e her yerde seçmen iradesinin gaspına dönük ortak tavır almayı zorunlu kılıyor" ifadeleri kullandı.

'İSTANBUL'DAKİ UMUDU HER YERİN UMUDU HALİNE GETİRMELİYİZ'

"İstanbul’da faşizme psikolojik bir dokunuşta bulunduk" denilen açıklama şöyle devam etti:

"'Onlar kaybedebilir, bizler kazanabiliriz!' dedik. Bizlerin kazanımı Türkiye’nin ezilenlerinin, yoksullarının, işsizlerinin kazanımıdır. Çünkü onlar tek kimliği dayatanlar, bizler ise Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Ermenisiyle; Alevisi, Sünnisi, Hıristiyanıyla Türkiye’yiz. İstanbul’da ortaya çıkan bu ortak başarabilme umudunu, yaşamın aktığı her yerin umudu haline getirmeliyiz. İstanbul’da ortaya çıkan sonuç, bizlerin; bizler şahsında bu topraklardaki bütün ‘esmer çocukların’ başarısıdır."

'EDİ BESE VE YETTİ GARİ SLOGANLARINI YAN YANA GETİRECEĞİZ'

"Sınıf hareketiyle ezilen halkların mücadelesinin ortaklaşması zorunluluğu olduğu" savunulan açıklamada, "Önümüzdeki İstanbul 1 Mayısı da 31 Mart seçimlerinin asıl kazananının İstanbullular olduğunu gösterme günüdür. Sınıf hareketiyle ezilen halkların mücadelesinin ortaklaşma zorunluluğu olan böylesi dönemlerde, birlik fikriyatını, seçim sonuçları üzerinden ortaya çıkan toplumsal umutvarlıkla buluşturarak, 1 Mayıs’a geleceğiz. 'Edi bese' ile 'yetti gayri' Sloganlarını yan yana getireceğiz" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)