Özgür Karabat: Seçmen kaydırma işini Mevlüt Uysal yaptı

CHP milletvekili Özgür Karabat, AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal'ın seçmen kaydırdığını iddia etti. Karabat, "CHP'yi seçmen taşımakla itham eden AKP'nin başkan adayı, aslında kendisi seçmen taşımış. Yaptıkları kanunsuz eylem üzerinden kazandığımız belediye başkanlığını gölgelemeye çalışıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesindeki seçmen kaydırma iddialarıyla ilgili olarak Twitter hesabından açıklama yaptı.

Seçmen listelerinin ocak ayında kesinleştiğini ve itiraz edilmesinin hukuki temeli olmadığını savunan Özgür Karabat, "Büyükçekmece'de olan seçmen hareketlerinde dikkat çeken hareketler ve isimler söz konusu. Mesela Büyükçekmece'ye Fatih'ten ve Başakşehir'den gelen seçmenler söz konusu. Bu seçmenler arasında AKP'ye yakın isimler var" ifadelerini kullandı.

'UYSAL'A YAKIN İSİMLER BÜYÜKÇEKMECE'DE AYNI ADRESE TAŞINMIŞ'

"Seçmen listelerinin askıya çıktığı 4 Ocak 2019 tarihinde Büyükçekmece seçmen listelerine Nurettin Ertemel, Hüseyin Sevim ve Kaan Şahin gibi isimler eklendi" diyen Karabat, şöyle devam etti:

"Bu isimler geçmişte Mevlüt Uysal'ın da yönetimin de yer aldığı Sıcak Yuva Vakfı'nın hala yönetiminde bulunan isimler! Bu isimler Mevlüt Uysal Başakşehir Belediye Başkanı iken biri belediye başkan yardımcısı, diğeri Başakşehir Spor Yönetim Kurulu Üyesi, diğeri de Fatih'te Kızılay Yönetim Kurulu üyesi. İsimlere internetten araştırıldığında rahatlıkla bu bilgi teyit edilebilir. Mevlüt Uysal'a bu kadar yakın olan isimler, ne hikmetse 4 Ocak 2019 tarihinde Büyükçekmece’de aynı adrese taşınmışlar. Söz konusu adreste kayıtlı 11 seçmen görünüyor!"

Büyükçekmece adayı da 'organize işler' anlattıBüyükçekmece adayı da 'organize işler' anlattı

'HİLELERİ AĞZINDAN KAÇIRMIŞ OLUYOR'

Mevlüt Uysal'ın seçmen taşıdığını iddia eden Karabat, paylaşımında "CHP'yi seçmen taşımakla itham eden AKP'nin başkan adayı, aslında kendisi seçmen taşımış. Yaptıkları kanunsuz eylem üzerinden kazandığımız belediye başkanlığını gölgelemeye çalışıyorlar. Böylece AKP, bugüne kadar yaptığı bütün hileleri aslında ağzından kaçırmış oluyor!" ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)