Mansur Yavaş görevi devraldı

AK Parti’nin Ankara’da bütün oyların yeniden sayılması talebinin İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından Mansur Yavaş mazbatasını aldı. Yavaş, “Mazbatayı Ankaralılar adına alıyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Mansur Yavaş mazbatasını Sıhhıye’deki Ankara Adliyesi’nde aldı.

“Mazbatayı Ankaralılar adına alıyorum” diyen Yavaş, “Ankaralı vatandaşlarımızdan hiç kimseyi ayırmadan görevimizi yapacağız. Adaletten, liyakattan vazgeçmeden görevimizi yapacağız. Bu sesimizi Ankaralılara duyurduk ve sonuçta bu mazbatayı aldık. Çok itirazlı bir süreç oldu ama mazbatamızı aldık” diye konuştu.

‘DARISI İSTANBUL İÇİN DE OLSUN’

Mazbatasını almasının ardından “Ankara seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılanan Yavaş Ankara Adliyesi önünde yaptığı konuşmada mazbatasını göstererek, “Darısı İstanbul için de olsun” dedi. Yavaş şunları kaydetti, “Ankara’yı birliğin ve bereketin başkenti yapacağız. Gelişmiş ülkelerin başkentleriyle yarışır bir Ankara yapacağız. Seçim bitti seçimde olanlar geride kaldı. Bizde kin yok. Ne çalışanlar ne oy vermeyenler açısından bizde ayrım yok. Hizmetlerimizde adelet ve liyakat ön planda olacak.”

YAVAŞ BÜYÜKŞEHİR BİNASINDA

Mansur Yavaş mazbatasını teslim aldığı Ankara Adliyesi’nin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi binasına geldi. “Hak yerini buldu” sloganlarıyla binaya giriş yapan Yavaş belediyenin üçüncü katına çıktı.

Buradaki devir teslim töreninde Yavaş’a 'Şehrin anahtarını' Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Tuna teslim etti.

Devir teslim töreninin ardından konuşan Yavaş, Tuna’ya hitaben, “Sayın başkanım biz sizi Sincan’dan beri takip ediyoruz. Özellikle Ankara için çok güzel hizmetler yaptınız. Biz size çok teşekkür ediyoruz. Bu manada sizi örnek alacağız. Adaletli davrandınız. Zaman zaman sosyal medyadan yaptığınız güzel işlerle ilgili paylaşım yaptım. Zaman zaman fikirlerinize danışacağız. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘O SORUYA YANIT DAHİ VERMEK İSTEMİYORUM’

Tuna’yı uğurlayan Yavaş, yeniden makama dönerek şunları kaydetti, “Göreve başladık. İnşallah Ankara için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bugünkü programımızın ardından yarın sabah işimizin başında olacağız. Çalışan arkadaşların tedirgin olmasına gerek yok. Bu günden itibaren herkesin belediye başkanı oluyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun”dedi.

Bir basın mensubunun, “Efendim Büyükşehir Meclis’i sizi çalıştıracak mı” sorusuna Yavaş, “O soruya yanıt dahi vermek istemiyorum” dedi.

ANITKABİR’DEN BELEDİYEYE YÜRÜYECEK

Devir teslim töreninin ardından Yavaş, saat 15.30’da Anıtkabir’i ziyaret edecek. Buradan yürüyerek Ankara Büyükşehir Belediyesi binasına geçecek olan Yavaş saat 16.30’da burada toplananlarla bir araya gelecek.

(Fotoğraf: Tamer Arda Erşin)