Erdoğan'a Anıtkabir yanıtı: Yine gider, yine yazarım

Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir ziyaretini elşetiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Facebook'tan canlı yayın yaparak hemen cevap verdi. Erdoğan'ın "Milli Savunma bakanlığı defteri oradan çekti, aldı" sözleri üzerine "Defteri kaldırdılarsa yine gider yine yazarız" dedi. İmamoğlu, Anıtkabir defterini "İBB Başkanı" diye imzalamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Anıtkabir'e yaptığı ziyaretle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisine yanıt verdi. İmamoğlu, "Defteri kaldırdılarsa yine gideriz yine yazarız." dedi.

'İSTER SAĞDAN SOLA SAYIN İSTER SOLDAN SAĞA?'

İmamoğlu, itirazlar ve yeniden sayımlarla ilgili de şunları söyledi: "Matematik üzerinden konuşuyorum. Ortada bir sayım var, bunu ele almak lazım. Sayımla ilgili bir derdimiz yok. Çifte standart olunca, hukuksal uygulama diyemezsiniz. İster sağdan sola, ister soldan sağa saysınlar inanın bir şey değişmeyecek. Başka şeylere de girişim yapıyorlar. Bazı ilçelere bazı başvurular yapmışlar. Kaybetmek bu kadar zor mu Allah aşkına ya? Teslim etmeyi bilin ya Allah aşkına. AK Parti’ye gönül vermiş dostlarımız beni tebrik ediyor. Bence en çok onları üzüyorlar. Bu kadar net yanlış yapıyorlar."

AK Parti'nin seçimi kaybettiğini bildiğini de öne süren İmamoğlu, "Ben söyleyeyim, bu seçimde başarısızlığın sebebini araştırsalar, neyi eksik yaptık deseler hem kendilerine hem memlekete fayda verirler" dedi.

ERDOĞAN: MSB O DEFTERİ ÇEKTİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İmamoğlu'nun Anıtkabir ziyaretinde defteri "İBB Başkanı" diye imzalamasıyla ilgili şunları söylemişti: "Bir Anıtkabir olayı yaşandı. Beyefendi İstanbul'dan çıkıp gidiyor. Mazbatanı almadığın halde Anıtkabir'in protokol işleminden haberi yok. Onlar da yanlış kılavuzluk yapıyor. Böyle bir şeyi yazma hakkın yok. Bu yaptığı protokol usulü açısından yanlıştır. Hiçbir zaman bizler oradaki usule erkana aykırı hareket etmemişizdir. Ne oldu? Milli Savunma Bakanlığı defteri oradan çekti, aldı." (HABER MERKEZİ)