Torbalı'da görevi devralan başkana jet soruşturma

CHP'den İzmir Torbalı Belediye Başkanı seçilen Ramazan İsmail Uygur hakkında devir teslim törenindeki konuşması nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla soruşturma açıldı. Soruşturmayı İçişleri Bakanlığı duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Torbalı ilçesinde yerel seçimler sonucunda belediye başkanı seçilen Ramazan İsmail Uygur hakkında soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, Uygur'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten soruşturma açıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "CHP'den Torbalı Belediye Başkanı seçilen Uygur'un, belediye başkanlığı görevini devir teslimi sırasında, devletin birliği, beraberliği ve saygınlığını temsil eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret ve tehdit içeren ifadeleri nedeniyle Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ve gerekli incelemelerin başlatıldığı anlatıldı.

'KONUŞMAMDA BİR İSİM VERMEDİM'

Başkan Uygur ise "Kampanya süresince rakiplerim olan belediye başkan adayı ve milletvekilini ima ettim; çünkü onlar her gün gazetelere demeçler verdiler" dedi. Uygur, şöyle konuştu:

"Ben konuşmamda bir isim vermedim. Orada bir tane bile cümlede, Sayın Cumhurbaşkanının ismi geçmiyor. Cumhurbaşkanının muhatabı ben değil, Sayın Genel Başkanımızdır. Biz belediye başkanlığı yapıyoruz. Ayrıca bu görevleri yeni yapmış, ilk kez seçim kazanmış biri de değilim. Kampanya süresince rakiplerim olan belediye başkan adayı ve milletvekilini ima ettim. Çünkü onlar her gün gazetelere demeçler verdiler. Televizyon programlarına çıktılar. Buradaki belediyeyi örnek gösterdiler. Vatandaşı kandırdılar. Benim sözlerimin hedefindeki isim doğrudan belediye başkan adayının kendisidir. O da ilçemizde 5 yıldır belediyeyi yöneten Adnan Yaşar Görmez'in kendisidir. Yine seçim çalışmalarında kendisine destek veren milletvekilini de ima ederek genel bir konuşma yaptım."

Torbalı Belediye Başkanlığı yarışını geçen dönemin başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez, rakibi CHP'li İsmail Uygur'a karşı kaybetti. 2004 - 2014 yıllarında iki dönem başkanlık yapan Uygur, belediyede çalışan bir memurun yerini değiştirdiği için 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırılmış, siyasi yasaklı hale geldiği için 2014'te aday olamamıştı. (HABER MERKEZİ)