Şırnak'ta tüm itirazlara ret: Mazbata verildi

YSK'nın 'itirazların olmadığı illerde mazbatalar dağıtılacak' açıklamasının ardından, AK Parti'nin Şırnak adayı Mehmet Yarka, mazbatasını aldı. AK Parti'nin yüzde 61,72 oranında oy aldığı ancak il genel meclisinde yarısını toparladığı Şırnak'taki tüm itirazlar reddedilmişti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçim sonuçlarının bir çok kesim tarafından şaşkınlıkla karşılandığı Şırnak'ta tüm itirazların reddedilmesinin ardından AK Parti'den aday gösterilen Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, mazbatasını aldı.

31 Mart seçimlerinin ardından başta İstanbul olmak üzere YSK'lara itirazlar sürerken, AK Parti'nin yüzde 61,72 oranında oy aldığı ancak il genel meclisinde yarısını toparladığı Şırnak'taki tüm itirazlar reddedilmişti.

Sırrı Sakık: Pes etmeyeceğiz, itirazda bulunacağızSırrı Sakık: Pes etmeyeceğiz, itirazda bulunacağız

YSK Başkanı Sadi Güven, itiraz olmayan yerlerde mazbataların verileceğini söylemesinin ardından, itirazların kabul edilmediği il ve ilçelerde mazbata dağıtımları başladı.  Mazbatasını alan Yarka ise seçimde 61,88'lik oy oranı ile seçildiğini belirterek, "Benim kimseye karşı bir kinim yoktur, kapımız bütün Şırnaklılara açıktır. HDP, CHP ve MHP'ye de gönül veren kardeşlerimizin de evidir. Bütün Şırnaklı hemşerilerime en iyi hizmeti vermeye çalışacağım." dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler şırnak mazbata ititaz