AK Parti'den İmamoğlu'na Anıtkabir eleştirisi: Bu şekilde bir istismara gerek yok

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nın Anıtkabir defterinde "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" unvanını kullanmasına tepki gösterdi. Çelik, "YSK kesin kararını vermedi. Bu ziyaretleri, bu aziz hatıranın ötesine taşırarak, kişisel çıkarlar için kullanmak doğrusu saygı duyulacak bir tavır değildir ve bir istismardır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

İtirazlar hakkında karar verilmesinin ardından kesin sonuçların açıklanacağını hatırlatan Çelik, "Bizim oylarımızın arttığı yerler olduğu gibi zaman zaman Cumhuriyet Halk Partisi'nin oylarının arttığı yerlerde oluyor. Sonuçta vatandaşımız kazanmış oluyor. Her sorumlu siyasetçinin bu şekilde sonucu beklemesi gerekir" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun bugünkü ziyarette Anıtkabir defterini imzalarken "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" unvanını kullandığını hatırlatan Çelik, şunları söyledi:

İSTİSMARA YÖNELİK BİR İFADE: Her vatandaşımızın Anıtkabir ziyaretinden memnuniyet duyarız. Anıtkabir ziyareti, özel günlerimizde var olma mücadelemizi hatırladığımız, İstiklal Savaşı'nın zor günlerinden zaferle çıktığımız dönemleri hatırladığımız, Atatürk'ün aziz hatırasına saygının ifade edildiği ziyaretlerdir. CHP adayının ziyaretinde ise Anıtkabir defterine attığı imzada maalesef bu saygıyı zedeleyen ve istismara yönelik bir ifade ortaya çıkmıştır.

MSB'den Ekrem İmamoğlu açıklaması: Tören usule uygun değilMSB'den Ekrem İmamoğlu açıklaması: Tören usule uygun değil

SAYGISIZ BİR DAVRANIŞ OLMUŞTUR: YSK kesin kararını vermedi, itiraz süreci devam ediyor. Herhangi bir kimseye yetki ya da mazbata verilmemiştir. Buna rağmen CHP adayı imzasını atarken 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı' diye imza atmıştır. Bu doğru olmamıştır ve Atatürk'ün ziyaretinin ve Anıtkabir defterinin böylesi bir istismar için kullanılması da son derece saygısız bir davranış olmuştur. Bu ziyaretleri, bu aziz hatıranın ötesine taşırarak, kişisel çıkarlar için kullanmak doğrusu saygı duyulacak bir tavır değildir ve bir istismardır.

KOMUTANLIĞI KASTEN ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜLER: Ayrıca Atatürk'ün aziz hatırasını bekleyen, nöbet tutan Anıtkabir Komutanlığı'nı da kandırmak suretiyle kasten zor duruma düşürmüşlerdir. Bu son derece yanlış bir iş olmuştur. bu şekilde bir panik atak siyasetine, bu şekilde bir istismara gerek yoktur. Hukuki süreç devam ederken bu şekilde bir Atatürk istismarcılığının ortaya çıkmasını kınanacak bir tutum olarak görüyoruz. Twitter profiline bazıları henüz mazbata almadan belli makamlara gelmiş gibi ifadeler koyuyorlar. Twitter adresinize istediğinizi yazabilirsiniz ama Anıtkabir defterini, ziyaretini bu şekilde istismar edemezsiniz. Bu YSK'ya da saygısızlıktır. (HABER MERKEZİ)