Sırrı Sakık: Muş'ta zafer yok gasp var

HDP'nin Muş Adayı Sırrı Sakık, ikinci sırada göründüğü seçimde 2 bin 500 oyun iptal edildiğini ve 'zafer değil gasp olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'nin Muş adayı Sırrı Sakık, ilde kullanılan 2 bin 500 oyun iptal edildiğini ve henüz hiç bir tarafın zafer ilan edemeyeceğini belirtti. Sakık, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Seçim kurulunda tüm arkadaşlarımızla beraber nöbetteyiz. 2 bin 500 iptal edilmiş oy var ve henüz hiç bir zafer yok çünkü gasp var. Halkımız bilsin ki tüm ablukaya karşı biz tüm usulsüzlükleri ortaya çıkaracağız ve kazanacağız" dedi. Muş seçimlerinde AK Parti Adayı Feyat Asya'nın 15 bin 071 oyla yüzde 33.23, Sakık'ın ise 14 bin 427 oyla yüzde 31.81 oranında olduğu açıklanmıştı.

HDP Genel Merkezi Twitter hesabından yapılan açıklamada da, "İktidar Muş’ta da hile peşinde. Yapılan manipülasyonlara rağmen AKP'nin kaybettiği Muş’ta saatlerdir veri girişi yapılmıyor. Sandıkları terk etmiyoruz. Seçim kurulundayız, itirazlarımızı yapıyoruz. İrademizin çalınmasına izin vermeyeceğiz!" denildi.

Sakık daha sonra attığı bir başka tweet'te de, "Şu an Muş’ta yaşananlar, İstanbul’da yaşananlardan daha vahim. Çünkü abluka altında mücadele veriyoruz. Çok büyük usulsüzlükler tespit ettik. Hepsini kamuoyuyla paylaşacağız. Binlerce oyumuz gasp edildi ama sonuna kadar bizim olan için direneceğiz" diye yazdı. Sırrı Sakık 04.00 civarında attığı tweet'te ise, "100’e yakın sandıkta tespit ettiğimiz usulsüzlüklere ve iptal edilen 2500 oyumuza ilişkin itirazımızı sabah yapacağız. AA’nın verilerine itibar etmeyin" dedi.

AĞRI'DA DA İTİRAZ SONUCUNDA KAZANMIŞTI

Sakık, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde aday olduğu Ağrı’da da itiraz üzerine yenilenen seçimleri kazanarak başkanlık koltuğuna oturmuştu. BDP adayı olan Sakık, AK Parti adayı Hasan Arslan'la yarıştığı seçimi 10 oyla kazanmıştı. AK Parti sonuçlara itiraz edince oy pusulaları yeniden sayıldı ve seçimin 1 Haziran 2014'te yenilenmesine karar verildi. Bu tarihte yapılan seçimi Sakık 23 bin 460 oy Arslan ise 20 bin 609 oy kazandı. (HABER MERKEZİ)