Sırrı Sakık: Muş İlçe Seçim Kurulu usulsüzlüğe sebep oluyor

Sırrı Sakık: İtirazımızı yaptık. Adil olmayan bir seçimin sonucu asla meşru olamaz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Muş Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık seçim sonuçlarına ilişkin itirazlarını yaptıklarını açıkladı. Dün sonuçlar açıklandıktan sonra, ilde kullanılan 2 bin 500 oyun iptal edildiğini ve "hiçbir tarafın zafer ilan edemeyeceğini" açıklayan Sakık, bugün itirazlarını yaptıklarını açıkladı.

Sakık, Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Muş Merkez İlçe Seçim Kuruluna itiraz başvurumuzu yaptık. Tüm görevlilileri, yetkilileri görevlerini adil bir şekilde yerine getirmeye davet ediyorum. Adil olmayan bir seçim sonucu asla meşru olamaz" dedi.

İlk paylaşımından 2 saat sonra yeniden açıklama yapan Sırrı Sakık, Muş İlçe Seçim Kurulu'nun, YSK’nin seçim akşamı siyasi partilerle paylaşması gereken sandık sonuç tutanakları ve sayım döküm cetvellerini dijital ortama aktarmadığı belirtti.

Seçim kuruluna verdikleri itiraz dilekçesini de paylaşan Sakık, "Muş İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, tutanak ve cetvellerin karşılaştırılmasını engelleyerek tam kanunsuz bir usulsüzlüğe sebep olmaktadır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP muş sırrı sakık