Bahçeli: Cumhur İttifakı hedeflerine ulaştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den yerel seçim değerlendirmesi: 31 Mart seçimlerine Cumhur İttifakı'nın ruhu, Türk milletinin istiklal özlemleri ve istikbal umutları mührünü vurmuştur.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçim sonuçlarıyla ilgili son basın toplantısı düzenleyen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli, "iç ve dış mihrakların her türlü tuzaklarına rağmen" halkın demokratik tavrını gösterdiğini söyledi, "Seçime katılımın yüksek çıkması milletimizin geleceğine sahip çıktığının da en bariz göstergesidir" dedi.

"Milli irade tecelli etmiş, hükmünü vermiştir" ifadesini kullanan Bahçeli, sonuçlara saygı gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. Bahçeli şunları söyledi:  "Cumhur İttifakı'nın milli beka çağrısı, aziz milletimiz tarafından benimsenmiş, takdir ve tasdik edilmiştir. Türk milleti, bekasına ve birliğine muazzam destek vermiştir. Cumhur İttifakı hedeflerine ulaşmıştır. Tablo ümit ve heyecan verici bir gelişmedir. 31 Mart seçimlerinin kazananı tüm Türkiye'dir. Ekonomik tetikçiler, döviz çeteleri, terör örgütleri, terörist emeller milletimizin muazzam iradesi karşısında çaresiz kalmışlar, hak ettikleri cevabı almıışlardır. Türkiye'ye tehdit sökmeyeceği aleni şekilde anlaşılmıştır. Bekamızı hafife alanlar yanlışa düştüklerini anlamak zorunda kalacaklardır. Artık seçim geride kalmıştır. Ülke ve millet olarak dikkatle önümüze bakmak, ağırlaşan meselelerle birlikte, çetrefilleşen uluslararası ilişkileri odaklanmak hayati önemdedir. Türkiye'nin kutuplaşarak mesafe alması düşünülemez. 31 Mart seçimlerine Cumhur İttifakı'nın ruhu, Türk milletinin istiklal özlemleri ve istikbal umutları mührünü vurmuştur."

Cumhurbaşkanı Ankara'ya geçerken telefonla görüştüklerini söyledi. Erdoğan'ın teşekkür ettiğini aktaran Bahçeli, bir soru üzerine "Kazanmak için bir oy fazla almak yeterlidir" dedi. Bahçeli, Mansur Yavaş'ın kazanmasıyla ilgili soru üzerine sonuçları takip ettiklerini söylemekle yetindi. (HABER MERKEZİ)