Erdoğan: Pütürge'deki olay bizleri üzdü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Malatya Pütürge'de Saadet Partili iki görevlinin sandık başında vurularak öldürülmesi için "Böyle bir olay olmaması gerekirdi, bizleri üzdü. Bu durumun partiler arası sorgulamaya, partiler arası bir yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı.

Daha sonra gazetecilerin, Malatya'da Saadet Partisi'nin iki görevlisinin AK Parti adayının yeğeni tarafından silahla vurularak yaşamını yitirdiği olayı sorması üzerine Erdoğan şu değerlendirmede bulundu:

"Malatya'daki olay bizleri üzdü, böyle bir durumun olmaması gerekirdi. Ciddi manada beni ve arkadaşlarımı üzdü. Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız araştırmaları yapıyorlar. Ailelerine sabır diliyorum. Bu durumun partiler arası sorgulamaya,  partiler arası bir noktada yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Bu tür durumlarda özellikle dudaklarımızın arasından çıkacak sözler çok büyük önem taşıyor. Temennim odur ki seçimler bitene kadar herhangi bir durum olmasın."

Seçimi belli bir süre İstanbul'da takip edeceğini ve basın toplantısı yaptıktan sonra Ankara'ya gideceğini belirten Erdoğan "Seçime katılım iyi görünüyor. Yerel seçimler merkezi sisteme de güç katacak" dedi.

KARAMOLLAOĞLU'NA TELEFON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca, olayla ilgili olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu telefonla arayarak taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, görüşmede duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve olayın takipçisi olacaklarını ifade etti. (HABER MERKEZİ)