'İntikam seçimi' diyen Cindoruk'a Erdoğan'dan yanıt: Be ahmak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elmadağ'daki mitinginde "Bu seçim parlamenter demokrasinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden intikamı" diyen eski TBMM Başkanı Cindoruk'a yanıt verdi. Erdoğan şöyle dedi: "Be ahmak! Neyin intikamı, bunların beyni sulamış. Bu ifadeleri kullananlara yargıda gereken dersi vereceğiz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimleri parlamenter demokrasinin intikamı diye niteleyen eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a ağır bir  dille tepki gösterdi ve dava açılacağını işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ilk mitingini Ankara'nın Haymana ilçesinde yaptı. ''Sordum, buraya bugüne kadar hiç Cumhurbaşkanı geldi mi?. Dediler ki yok" diyen Erdoğan, Haymana'yı cazibe merkezi haline dönüştürme sözü verdi. Erdoğan şöyle devam etti:

EKONOMİDE YAPISAL REFORM SÖZÜ

"Doların 7 lirayı aştığı faizlerin yüzde 40'ları geçtiği bir dönem yaşadık. Hemen tedbirimizi aldık kontrolü sağladık ekonomimizi yeniden rayına sokacak adımları attık. Geçtiğimiz hafta sonu yine benzer bir girişimde bulundular. İki gün içinde bu saldırıyı boşa çıkardık. Seçimden sonra ekonomimizi bu tür saldırılara karşı daha güçlü hale getirecek yapısal reformları süratle gerçekleştireceğiz. Pazar günü yerel seçim yapıyoruz. Türkiye'nin ekonomisini belediye başkanlarının düzeltme şansı var mı? Belediyelerin çoğu şu anda batık. Türkiye'nin ekonomisinin sorumlusu benim. Yerel yöneticilerin yapacağı hiçbir şey yok. Yatırıma, üretime, büyümeye, istihdama destek verecek bir ekonomik yapının inşası için çok önemli adımlar atacağız. Sizlere afaki, ucu açık, belirsiz bir gelecekten söz etmiyorum. Seçimlerden sonraki birkaç ay içinde tüm bu adımları inşallah atmış olacağız."

'ÇİFTÇİLERİMİZİ BUNALTTIĞINI BİLİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları bildiklerini de söyleyerek, "Tohum, gübre, ilaç, mazot fiyatlarındaki artışın çiftçilerimizi bunalttığını çok iyi biliyoruz. Türkiye'nin ekonomisine yönelik saldırıların kur, faiz, enflasyon şer üçgeninde yol açtığı sarsıntı, çiftçilerimizin girdi fiyatlarını olumsuz etkiliyor. Her kim çıkıp 'bu girdilerin fiyatlarını hemen düşüreceğim' diyorsa emin olun yalan söylüyor."

'YARGIDA GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Elmadağ'da miting düzenledi. Erdoğan, "İşte dün bölücü örgütün lider kadrosundan bir grubu Irak'ın kuzeyinde başarılı bir operasyonla imha edildi. F16, İHA, SİHA, Atak helikopterlerimizle daima tepelerindeyiz. 'Kandil'de terörist yok' diyen Bay Kemal'e, ittifak ortaklarına rağmen Suriye ve Irak'taki terör bataklıklarını tek tek kurutuyoruz. Bay Kemal 'YPG buraya niye saldırsın?' diyor. Çünkü onlarla beraber, onlarla omuz omuza" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimleri "Parlamenter demokrasinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden intikamı" olarak niteleyen eski TBMM Başkanı Cindoruk'a tepki gösteren Erdoğan, "Be ahmak! Neyin intikamı, bunların beyni sulamış. Bu ifadeleri kullananlara yargıda gereken dersi vereceğiz" ifadelerini kullandı.  (ANKARA/AA)