SAADET Adayı Bilal Ay: GOP'un önünde iki seçenek var

Saadet Partisi'nin iddialı olduğu ilçe: Gaziosmanpaşa. Partinin adayı Bilal Ay, bu seçimde Gaziosmanpaşa Belediyesi'ni alacaklarını söyleyerek Gaziosmanpaşalı seçmenlere seslendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Gaziosmanpaşa İlçesi'ndeki 2014 yerel seçimlerinde 3'ncü parti olan SAADET, bu seçimde iddialı. SAADET'in adayı Bilal Ay, bu seçimde AK Parti ve MHP seçmeninden de ciddi bir oy alacağını söyleyerek belediyeyi kazanacaklarını söylüyor. Ay'ın bunu söyleme nedeni ise seçmenlerin mevcut AK Parti Belediye Başkanı Hasin Tahsin Usta'ya tepkili olması... Ay, Gaziosmanpaşa seçmeninin önünde iki seçenek olduğunu söylerek, “Memnun değilseniz mecbur değilsiniz. Yanımızda olun, bizde sizin yüzünüzü güldürmek için elimizden gelen gayreti ortaya koyalım” diyor.

'GAZİOSMANPAŞA'NIN YÜRÜMESİ GEREKEN CİDDİ BİR MESAFE VAR'

Gaziosmapaşa'da doğup büyüdünüz... Sizce Gaziosmanpaşa'da en büyük sorun nedir?

Evvela şunu söylemek lazım. Gaziosmanpaşa bugün İstanbul’un en güzide ilçelerinden olması gerekirken maalesef hak ettiği yeri henüz bulabilmiş bir ilçe değil. Çevre ilçelerle kıyaslandığında bir Bayrampaşa’dır, Eyüp’tür, hatta 10 yıl önce kendisinden ayrılan Sultangazi ve Arnavutköy’ün gerisinde kalan bir ilçe konumunda. Biz bu makus talihi değiştirmek için yola çıkan bir kadroyuz. Önceliğimiz şu diyemeyiz, birçok önceliğimiz olmak zorunda. Çünkü Gaziosmanpaşa’nın artık kaybedecek bir dakikası, bir saniyesi bile yok. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere sportif, kültürel etkinliklerle de yine bir an evvel hızlandırılması gereken hususlar. Çevre ile sosyal yaşamla alakalı Gaziosmanpaşa’nın yürümesi gereken çok ciddi bir mesafe var. İnşallah biz yürür adımlarla değil koşar adımlarla Gaziosmanpaşa’da bu eksiklikleri ortadan kaldıracağız.

'BELEDİYECİLİK PARTİLERDEN ÇOK KADROLARIN İŞİ'

Gaziosmanpaşa neden geride kaldı peki?

Yönetim anlayışı, yani aynı partiden olan farklı ilçeler bile Gaziosmanpaşa’nın önüne geçtiyse bunun şöyle bir anlamı var: Belediyecilik partilerden çok kadroların işi. Gaziosmanpaşa’da işbaşına gelen arkadaşlar belki kötü niyetli değiller ama attıkları adımların yeterli olmadığı, küçük kaldığı, Gaziosmanpaşa’yı bir adım öteye taşıyamadığını hep beraber müşahede ettik. Bugün Gaziosmanpaşalılar da parti ayrımı yapmaksızın aynı kanaatteler. Sokağa çıkın önünüze gelen 50 kişiye sorun, 49 tanesi belki bunu söyleyecek. Böyle bir manzara var. Biz bunu bir Gaziosmanpaşalı olarak hazmedemiyoruz. Ben bu sokaklarda doğdum. Bu sokaklarda büyüdüm. Bu sokakların tozunu yuttum. Yıllarca spor kulüplerinde futbol oynadım. Bugün baktığımda sokaklarda insanların mutsuz olduğunu görüyorum. Anneler de mutsuz, babalar da, çocuklar da, esnaf da, öğretmen de, spor kulüpleri de herkes mutsuz. Dolayısıyla insanların yüzünün gülmesi lazım. Bu noktada atılacak adımlarla inşallah Gaziosmanpaşa’nın geride bırakıldığı dönemdeki eksiklikleri tamamlayacağız.

'GOP'UN ÖNÜNDE İKİ SEÇENEK VAR'

Seçim sürecinde insanları dinlediniz. İnsanlar size ne anlatıyor, unutamadığınız bir anınız oldu mu?

Tersten başlayayım. Biraz da duygusal bir insanım. Gaziosmanpaşa’da insanların gönüllerinde yer tutmak için benim için aslında yüzlerce seçim kazanmaktan daha büyük mana taşıyor. Az önce Gaziosmanpaşa meydanındaydım. 70 yaşındaki teyzemiz, hayatımda belki ilk defa görüyorum, o da beni ilk defa görüyor, 'oğlum' diye geliyor, 'Bilal’im' diye sarılıyor. Sokakta ilk defa gördüğümüz vatandaşımız 'Bilalcim nasılsın?' diyor. Bilal Ay’ı evlatları gibi görüyorlar. İlçenin bir evladı olduğunu bilerek sarılıyorlar. Aslında o samimiyeti ben hissedebiliyorum. Bu da beni duygulandırıyor. Hangi partiden olursa olsun, AK Partili, CHP’li MHP’li... Gaziosmanpaşalıların böyle bir ortak paydada buluşması benim için her şeyin üzerinde ve hakikaten seçim dönemiyle ilgili unutulmayacak anılar biriktirmeme vesile oluyor.

Gaziosmanpaşalı bizi gördüğünde umut görüyor. Gaziosmanpaşa’nın önünde de iki tane seçenek var. Son ittifaklarla beraber MHP seçime aday çıkartmıyor. İyi parti aday çıkartmıyor. CHP’nin ise Gaziosmanpaşa’da matematik olarak seçim kazanma şansı yok. Çünkü oy alabileceği sosyolojik bir taban yok. Ak Parti ile Saadet Partisi'nin Gaziosmanpaşa’daki oy toplamı yüzde 65. Ortadan ikiye bıçak sırtı bile bölebilseniz ki bu mümkün değil. Yine CHP’nin aradan çıkması mümkün değil. Dolayısıyla vatandaşımız şunu biliyor ki biz de o anlamda açıklamalar yapıyoruz. Diyoruz ki eğer 5 yıllık hizmetten memnunsanız, atılması beklentilerimiz karşılandı, atılması gereken adımlar atıldı, Gaziosmanpaşa adeta bir şahlanış yaşıyor diyorsanız mevcut belediye başkanı Hasan Tahsin Usta yeniden aday, yeniden destek verin belediye başkanı olsun. Ama yok diyorsanız beklentilerimiz karşılanmadı, atılması gereken adımlar atılmadı, çevremizdeki ilçeler bizi bile geçti biz çok gerisinde kaldık, rutin hizmetler bile bizim için lüks halini aldı diyorsanız kimse partizanlık yapmasın, ortak paydamız Gaziosmanpaşa ise herkes desteğini versin. Çünkü başka bir alternatif Gaziosmanpaşa’da yok.

'HDP'NİN ADAY ÇIKARTMASI ELİMİ KOLAYLAŞTIRDI'

HDP birçok ilçede aday çıkartmazken Gaziosmanpaşa’da aday çıkarttı. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Bunla alakalı zihnimi zorlayan hiçbir adım atmadım ama aday çıkartması olumlu oldu. Çünkü biz ulusal medyadan olmadığımız, bulunmadığımız bir ittifakın içerisinde gösterilmeye çalışılıyoruz. Yani Saadet Partisi işte İYİ Parti, CHP ve HDP ile ittifak yaptı denilerek olmayan bir ittifak şekillendirilmeye, illegal yoldan basılan el ilanlarının, afişlerinin bu manada dağıtıldığını görüyoruz, haberlerini alıyoruz. Bu manada benim elimi kolaylaştırdı. Şunu söylüyorum: Siz bir ittifaktan bahsediyorsunuz. Gaziosmanpaşa’da CHP’nin adayı var, HDP’nin adayı var. Böyle bir ittifak olsa neden ayrı ayrı adaylar olsun. Dolayısıyla bir avantaj oldu bu.

'BAŞKANIM BİZ ÖLÜYORUZ SİZ NEYLE İLGİLENİYORSUNUZ...'

Siz aynı zamanda madde bağımlılığı çalışmalarıyla bilinen Temiz Toplum Derneği’nin başkanısınız. Bu konuda Gaziosmanpaşa’nın karnesi nasıl?

Gaziosmanpaşa hem suç işlenme hem de uyuşturucu konusunda İstanbul’un biran evvel dokunulması gereken ilçelerinden bir tanesi. Zaten bizim temiz toplum fikrinin ortaya çıkması, olgunlaşması da Gaziosmanpaşa sebebiyle 2014 seçimlerinde Karayolları mahallesinde yaptığımız bir çalışmada bir genç kardeşimiz geldi. 'Başkanım biz ölüyoruz siz neyle uğraşıyorsunuz' dedi. Adeta beynimden vurulmuşa döndüm. Hayırdır dedim. O zaman uyuşturucu maddelerinden bahsetti. O gün bir söz verdim. Seçilsem de seçilmesem de bu mücadelenin bayraktarlığını yapacağım. Allah’ta nasip etti. Biz şunu özellikle ifade ediyoruz: Gaziosmanpaşa ölçeğinde yapılan pilot bir çalışmayla uyuşturucuyla ilgili çocuklarımızın tamamen kurtulması noktasında inşallah tüm İstanbul’daki ve Türkiye’deki belediyelere örnek oluşturacaktır. Bu işin partisi yok. İnşallah ilham kaynağı olacak. Bu noktada biz seçimleri gençlerimiz ve aileleri ile ilgili de bir dönüm noktası olarak görüyoruz.

Seçim gecesi nasıl bir tablo bekliyorsunuz?

Biz Gaziosmanpaşa’da seçim kazanacağız demiyoruz Allah’ın izniyle açık ara kazanacağız diyoruz.

'1 NİSAN'DAN SONRA TÜRKİYE AŞK BELEDİYECELİĞİNİ KONUŞACAK'

Şu an örnek aldığınız belediye var mı?

Örnek almak için değil örnek olmak için yola çıktık. Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bazı belediyelerin kısmen adım attıkları bir adımı biz Gaziosmanpaşa’da gerçekleştirip model haline getireceğiz. Türkiye 1 Nisan’dan sonra aşk belediyeciliğini yani adil, şeffaf, kararlı bir belediyeciliği konuşuyor olacak. Bu örnek olacak. 1994’te estirdiğimiz ruhu bugün geliştirerek, ülke sathına yayarak devam ettireceğiz.

'MEMNUN DEĞİLSENİZ YANIMIZDA OLUN'

31 Mart’tan sonra Gaziosmanpaşa’yı nasıl bir gelecek bekliyor?

Geriden gelen bir ilçe olarak öncelikle eksikliklerini tamamlayacak. Sportif, kültürel alanlarıyla marka şehir olacak. Teknoloji parklarıyla Türkiye’ye örnek olacak. Kentsel dönüşümde çığır açacak, yeniden planlanacak. Yeşilin hakim olduğu bir ilçe halini alacak. Otopark problemini çözen belki de İstanbul’da tek ilçe unvanını alacak bir ilçe olacak. Herkesi kucaklayan, halkının sıkıntılı zamanlarda yanından gördüğü, mutlu günlerinde yanında gördüğü bir belediye olacak.

Gaziosmanpaşa’nın önünde iki seçenek var: Memnun değilseniz mecbur değilsiniz. Yanımızda olun, biz de sizin yüzünüzü güldürmek için elimizden gelen gayreti ortaya koyalım.