'O adayları görevden alırım' diyen Soylu'ya CHP'den hodri meydan

CHP'li Özel, İçişleri Bakanı Soylu'nun CHP'nin belediye meclis üyesi adaylarıyla ilgili sözlerine yanıt verdi: "Her bir belediye meclisi üyesi temiz kağıdı almış, mahkemesi yok denmiş, YSK, onayı vermiş, aday olmuş. Ey hadsiz Süleyman! Elinden geleni ardına koyma. Hodri meydan!"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP’li bazı adayları terör örgütleriyle ilişkilendiren açıklamalarına sert bir dille yanıt verdi. Muğla'nın Milas ilçesindeki mitingde konuşan Özel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Bu adilere ders verin" sözüne de tepki gösterdi. Özel, "Tarım Bakanı, haddini bilsin. Seçilmiş değil, atanmıştır. Seçilmişlere ve seçeceklere laf söylemek haddi değildir. Hiçbir seçmenimiz adi değildir. Bir adilik varsa onun kendisidir, söylediği sözleridir” ifadesini kullandı.

CHP'li Özel her bir belediye meclisi üyesi adaylarının temiz kağıdı alıp  YSK, onayından geçtiğini anlatarak şöyle konuştu: "Devletin arşivlerini çıkarıyor Süleyman Soylu. O istihbaratın 50 yıl önce yapılması da ayıp, 50 yıldır saklanması da ayıp, Süleyman Soylu tarafından siyasete alet edilmesi ise rezalet. Süleyman Soylu’nun verdiği belgelerde ne var? Adam İstanbul’da bir dernek gecesine katılmış 1969’da, bir mitinge katılmış, bir düğüne katılmış. Bunun terör örgütüyle irtibatı var diyorlar. Derin devletin yaptığı istihbaratı, bugün siyaset için kullanıyor ve başta Mansur Yavaş, başta Ankara seçmenini korkutmak yetmedi, şantaj yaparak diyor ki Süleyman Soylu, ‘Seçilseler de görevden alırım’. Hani seçimle gelen seçimle gidiyordu. Hani milli iradeydi. Bak Süleyman Soylu Efendi, milli iradeyi, Ankaralı seçmenin iradesini, Türk milletinin iradesini sana ezdirmeyiz. Ey hadsiz Süleyman! Karşında ezeceğin karınca yok, kendini dev görme. Karıncanın kardeşi var, o da CHP’dir. Ey Süleyman, dün küfrettiğine bugün emir eri olan Süleyman, dün sövdüğünün bugün yanında postası olan Süleyman, sana söylüyoruz, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları, anayasal haklarını kullanarak gidip özgürce oylarını senden de senin saraydaki reisinden, onun bekçisi Bahçeli’den de korkmadan kullanacaklar. Hadi bakalım, elinden geleni ardına koyma. Hodri meydan." (HABER MERKEZİ)