Çavuşoğlu'ndan Ürdün ve Katar hariç Arap ülkelerine tepki

Bakan Çavuşoğlu, ABD'nin Golan Tepeleri'ni İsrail'e ait saymasıyla ilgili tutumlarından dolayı Arap ülkelerini eleştirdi. Çavuşoğlu, "AB bile tepki gösteriyor. Bunlar mı ümmetin davasına sahip çıkacak, kutsal davalara bunlar sahip çıkabilir mi?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'un Suriye'nin Golan Tepeleri'ni İsrail'in olarak tanımasına karşı Arap ülkelerinin sessiz kaldığını söyledi. Antalya'nın Aksu ilçesinde seçim çalışmasına katılan Çavuşoğlu, ülkede beka problemi olduğunu, bunun aksini diyenlerin teröristlerin güdümünde ve teröristlerle ittifak içinde olduğunu ifade etti. Çavuşoğlu, "HDP yüzde 100 PKK’nın güdümünde. Böyle bir partiyle siz nasıl ittifak kurduğunuzu söyleyin. Bu partileri kucak kucağa olmaya iten sebep nedir, bilmek istiyoruz. Avrupa’da marjinal partiler, PKK’yı terör listesinden çıkarmak için çabalıyor" diye konuştu.

ABD’nin, Suriye topraklarındaki Golan Tepeleri’nin İsrail’e ait olduğuna yönelik belge imzaladığını hatırlatan Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi: "Suriye de Arap Ligi’nin üyesi. Bölgedeki Arap ülkelerinden bir ses çıktı mı? İlk tepkiyi Türkiye gösterdi. Avrupa Birliği bile tepki gösteriyor; ama bazı Arap ülkeleri, İsrail korkusundan sesini çıkaramıyor. Bunlar mı ümmetin davasına sahip çıkacak, kutsal davalara bunlar sahip çıkabilir mi? Ben Ürdün’ü falan kastetmiyorum, Katar’ı da kastetmiyorum. Benim kastettiğim ülkeler, Kudüs’ün işgali karşısında ABD’ye ses çıkarmayan, Kudüs’ün hamisi Ürdün ve Filistin’e ’Siz de sesinizi fazla çıkarmayın, biz ABD’ye ve İsrail’e karşı direnemiyoruz’ diyen Arap ülkelerine. Bunu söylemek hakkım. Kimse sahip çıkmazsa bile Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, Devlet Bahçeli ve arkadaşları sesini çıkaracaktır." (ANTALYA/DHA)