Bekir Pakdemirli: Muhalif partileri ve seçmenlerini hedef almadım

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Amasya'daki konuşmasında kullandığı "Bu adilere dersini sandıkta verecek misiniz?" sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Pakdemirli, "Konuşmam sırasında miting alanına gelen bir kişinin 'Ben PKK'lıyım' diye provokasyon yapması üzerine, 'Bu adilere dersini sandıkta verecek misiniz?' diye seslendim" ifadelerini kullandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün Amasya'nın Taşova ilçesinde yaptığı konuşmanın çarpıtıldığını belirterek, yazılı açıklama yaptı.

Konuşmasının çarpıtılarak amacı dışında lanse edildiğini belirten Pakdemirli, "Taşova'da yaptığım konuşmanın bütününe bakıldığında, yerel yönetimlerin önemine vurgu yaparken belediyelerden gelen taleplere de hassasiyetle yaklaşıp, çözüm için çalıştığımızı belirttim. Bu kapsamda, Bakanlık görevine başladığım zaman, ilk İzmir ziyaretimde, Belediye Başkanına da aynı hassasiyeti ilettiğimi ancak geri dönüş olmadığını ifade ettim" dedi.

"Bu adilere dersini sandıkta verecek misiniz?" sözlerini miting alanındaki bir kişi için kullandığını ifade eden Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Konuşmam sırasında miting alanına gelen bir kişinin 'Ben PKK'lıyım' diye provokasyon yapması (konuşmanın bütününe bakıldığında görülecektir) ve son dönemde kamuoyuna da yansıyan, bazı partilerin listelerinde terör örgütü bağlantılı çok sayıda kişinin yer aldığının ortaya çıkması üzerine, 'Bu adilere dersini sandıkta verecek misiniz?' diye seslendim.

Bu vatana sevdalı ve terör belasından yüreği yanmış biri olarak, ifadelerimin terör örgütü bağlantılı kişilere yönelik olduğunu, ne muhalif partileri ne de onların seçmenlerini hedef almadığımı özellikle belirtmek istiyorum. Söz konusu haber ve paylaşımlarda yer alan mesnetsiz ifadeleri kınıyor, bu konuda gerekli hukuki süreci başlatacağımı da dile getirmek istiyorum." (HABER MERKEZİ)