Mansur Yavaş iddialı: 10 puandan fazla fark atacağız

CHP Ankara Büyükşehir Başkan Adayı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte ortak miting düzenledi. Mitingde konuşan Yavaş, "Türkiye'de şöyle bir kural mı var; seçime girmek serbest kazanmak yasak var mı, böyle bir şey? Elbette kazanacağız ve Ankara yöneteceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Şaşmaz Oto Sanayi Sitesi'nde esnafla bir araya geldi. Yavaş, burada yaptığı konuşmada, "Seçime 5 gün kaldı. 5 gün sonra inşallah Ankara'ya yenir bir yönetim gelecek. Hep beraber çalışacağız. 25 yıldır aynı yönetim devam ediyor, farklı bir bakışla bizler göreve başlayacağız. İnşallah önce Ankara ekonomisini kalkındırmaya yönelik işlerden başlayacağız. Bütün ilçeleri ile birlikte Ankara'yı zengin edeceğiz" dedi.

Esnafın değişim istediğini belirten Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Desteklerinizi, dualarınızı bekliyoruz. Bir de görüyorsunuz kirli siyaseti. Biz artık cevap vermiyoruz bunlara. Ne diye cevap vereceğim? Allah'a havale ediyorum. Kanun diyorsun, kanuna uymuyorlar. Anayasa diyorsun, Anayasa'ya uymuyorlar. Medeni Kanun'dan önce Mecelle vardı, Mecelle'ye bile uymuyorlar. Allah'ın ayetleri var iftiraya ilişkin. Onları da görmezlikten geliyorlar. Benim yapacağım tek şey var, tazminat için mahkemeye veriyorum, hukuka başvuruyorum. Allah'a havale ediyorum, bir de sizlere havale edeceğim. Yapacak başka da bir şey yok. Çamur siyasetini hep beraber toprağa gömeceğiz. Fark istiyoruz. Allah'ın izniyle 10 puandan fazla farkı atacağız. Atacağız ki kirli siyaseti ortadan kaldırsınlar. Böyle rezalet Ankara dışında başka hiçbir yerde yok. Ankara arınacak."

AKŞENER VE YAŞAR’LA ORTAK MİTİNG

Şaşmaz Oto Sanayi’deki programının ardından Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte ortak miting düzenledi. Karşıyaka İş Merkezi’nde düzenlenen mitingde seçmelere seslenen Yavaş’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

ANKARA’NIN HANGİ SORUNUNU ÇÖZDÜNÜZ?: Elinde bir tek tebligat yok vergi kaçakçısı ilan ediyorlar. Bir şey söyleyeyim şu milyonlarca vergileri olup silinenler var hatırlıyor musunuz onları? Hiç konuşan yok. Niye bunları yapıyorlar? İstiyorlar ki ekonomi konuşulmasın, istiyorlar ki Ankara'daki işsizlik, yoksulluk konuşulmasın. Sadece bunlar konuşulsun ve sadece bu arkadaşlarımız bunların arkasına saklansın. Ankara'ya aday olduktan sonra Ankara'nın sorunların ortaya çıkardığımızda, ‘Arkamızda ağamız var başkası yapamaz' dediler. Ağanız arkanızda 20 yıldır vardı. Ankara'nın hangi sorununu çözdünüz? Trafiği mi düzeltiniz? Yeşil alanı mı çoğalttınız?

AÇ İNSANLARI DOYURMAKTAN DAHA ÖNEMLİ PROJE Mİ VAR?: Vatandaşa sorduk Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ne istiyorsunuz diye? Biliyorsunuz ekonomik kriz var hepsi ağız birliği ile Ankara'nın ekonomisini yükseltelim, hayat kalitesini yükseltelim işsizlik var kiramızı ödeyemiyoruz, okul taksitine ödeyemiyoruz dediler. O zaman bize düşen bir an evvel Ankara'nın ekonomisini ayağa kaldırıp hayat standartlarını yükseltmek. Yapamazsınız dediler. Biz Beypazarı'nda yaptık, orası küçük dediler. Orası küçükse büyükşehirin daha fazla imkanları var. Diyorlar ki proje yok. Aç insanları doyurmaktan daha önemli bir proje mi var?

FİKİR AYRILIĞI OLABİLİR AMA...: Ankara'da değil Türkiye'de büyük bir uzlaşmanın önünü açtık, fikir ayrılığı olabilir ama ortak hedeflerimiz cumhuriyet, demokrasi ve Ankara. Önce her kesimle yan yana geliriz. Hani beka falan diyorlar. Devletin bekası söz konusu olursa Allah'ın izniyle Fethi başkan ya da Sayın Akşener hepimiz tek bir yumruk olup buradaki insanlarla beraber devletimizin hükümetimizin yanında elbette yer alırız. Çanakkale bunun en büyük örneğidir. Kurtuluş Harbi de bunun örneğidir.

BİZ EKMEKLE NİYE OYNAYALIM: 20 bin işçi çıkaracak dediler, sonra niye çıkaralım dedik. Biz ekmekle niye oynayalım? Tekrar huzurunuzda söylüyorum; insanların ekmeği ile uğraşan insan ahlaksızdır. Uğraşacağımız insanlar var. Hem kalkıp belediyenin parasıyla kendi fotoğraflarını asan, kul hakkı diyeceksiniz hem de belediye işçilerine otobüsleri bindirip mesai saatlerinde sağa sola gönderip sizin haklarınızdan çalacak. Hatta bazı genel müdürler hakaret edecek sosyal medya üzerinden. O genel müdürlerin hepsinin fitil fitil burnundan getirmezsem ahlaksızım. Halkın parasını kimse böyle kullanamaz. Bu da kul hakkıdır, yetim hakkıdır. Bunun hesabını mutlaka soracağız.

BARAJ AŞAMADIK DİYE ÜZÜLEN SOYLU DEĞİL MİYDİ?: 20 bin PKK'lıyı işe alacak demez mi? Süleyman Soylu bir yandan diyor ki biz dağlarda terörist bulamıyoruz sonra diyor ki Türkiye'nin sınırları içinde Kala kala 700 tane terörist var. E o zaman Ankara'da 20 bin tane nereden buldunuz? Hiç olmazsa inanılacak bir şey söyleyin. Bir de iftira atacaksanız. Bizi PKK'lılar ile nasıl yan yana getiriyorsunuz? Gelseniz gelseniz kendiniz gelirsiniz, 5 yıl öncesine unutmadık. Daha düne kadar barajı aşamadık diye üzülen Soylu değil miydi? Cemaat için AK Parti'ye hakaret eden Süleyman Soylu değil miydi? Ne değişti? Siz bu ülkenin İçişleri Bakanısınız. Televizyonlarda, meydanlarda insanları ayrıştıramazsınız, hakaret edemezsiniz. Siz kaba dili kullanıyorsunuz, bizim arkamızda halk var, başka hiçbir şey yok. Bu nedenle anketleri gördükçe başladılar kara çalmaya ama fayda etmeyecek.

BAŞKAN OLMAMIZIN ÖNÜNDE ALLAH’TA BAŞKA ENGEL YOK: Bizim belediye başkanı olmamızın önünde, Allah'tan başka hiçbir engel yok. Sizler arkamıza bulunduğunuz müddetçe, o sandıklar patlayacak. En az yüzde 10 farkla 31 Mart'ta seçim sonuçlanacak. Seçim öncesi mi olur, sonra mı olur, yönetilir mi, yönetilemez mi, diyorlar. Sandığa, demokrasiye inanıyorsanız, sandığın sonucunu kabul edeceksiniz. Türkiye'de şöyle bir kural mı var; seçime girmek serbest kazanmak yasak var mı, böyle bir şey? Elbette kazanacağız ve Ankara yöneteceğiz. Ankara'yı yöneteceğiz, sandıkları bırakmayacağız. Biliyorsunuz sandıklar yüzde 80 Özhaseki ile çıkar yüzde 20 Mansur Yavaş olur. Fark etmeyecek çok büyük fark olacak hep birlikte birlikte gelip gerçekleştireceğiz."(DUVAR)