'Paranız yok orada oturmayın diyorlar, çünkü Boğaz manzaralı'

Maltepe'de tapu dağıtan CHP lideri Kılıçdaroğu, Üsküdar'ın Kirazlıtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorununu hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Üsküdar'ın Kirazlıtepe Mahallesi'nde geçen yıl kentsel dönüşüm nedeniyle yaşanan gerilim ve bir caminin yıkılması olayını hatırlattı. Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerindeki hak sahiplerinin tapularını dağıtan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İstanbul’da 1.5 milyon vatandaşın tapu sorunu var, çözmüyorlar. Burada bir irade eksikliği var. Maltepe ve Kartal çözüyorsa İstanbul’da 1,5 milyon tapu sorunu yaşayan insanın tapu sorununu çözmüyorsa, bu yüzden Ekrem İmamoğlu’na güveniyoruz. O’nun söylediği sözlerden birisi de 'Mahallelerin tapu sorunlarını çözeceğiz'. Çözülmeyen, kangren olmuş sorunları çözeceğiz. Üsküdar’da bir yer var, vatandaşlar yıllar önce gelip oturmuş, onların tapu sorunu var. ‘Kentsel dönüşüm yapıyoruz, siz başka yere gidin’ diyorlar. Çünkü onların olduğu yerler boğaz manzaralı. ‘Size burada yer yok, başka yerlere gidin, sizin paranız yok orada oturmayın’ diyorlar. Ama onlar, yıllardır orada oturuyorlar. Camilerini yıktılar ibadet edemesinler diye. Evlerini yıktılar, onlara biz sahip çıktık. Her zaman da sahip çıkmaya devam edeceğiz.” (İSTANBUL / AA)