Erdoğan: Temeli olmayan Sezai hakaret ediyor

Cumhur İttifakı'nın Ankara'da düzenlediği mitingde, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. Erdoğan, "Temeli olmayan Sezai hem Kürt kardeşlerime hem tüm seçmenlere hakaret ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı, İzmir'den sonra ikinci büyük mitingini Ankara'da yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ortak mitingde yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerine, "Bize milliyetçilik anlatan Kılıçdaroğlu, şunu bilmelidir ki, milliyetçilik Türkiye düşmanlarına gülücükler saçan, Türk ve İslam düşmanlarına methiyeler düzen bozuk ağızların işi değildir. Milliyetçilik tarihini, kökünü, ceddini bilmektir. Ey Kılıçdaroğlu sen kim milliyetçi olmak kimdir!" yanıtını verdi. Bahçeli, "Ya Ülkücüsündür, ya değilsindir. Ya MHP’lisindir, ya da değilsindir. Arası yoktur, ortası yoktur" ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin ardından sahneye çıkan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'ye yüklendi: "Ne diyor, 'Yavaş HDP'nin oylarıyla seçildiğini bilecek' diyor. Bunu ben demiyorum, temeli olmayan Sezai söylüyor."

ÖZHASEKİ: YAZIKLAR OLSUN SİZE

Saat 13:30'da gerçekleşmesi beklenen miting bir saat gecikmeyle başladı. Miting alanına ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi, eşi Emine Erdoğan ile birlikte halkı selamladı. Erdoğan'ın halkı selamlamasının ardından sahneye Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki çıktı. İlk konuşmayı gerçekleştiren Özhaseki, "Eğer söyleyemediğiniz ortağınızı çok sevdiyseniz çıkıp ilan edin. Biz kül yuttururuz zannediyorlar. Bu oynanan oyunu görüyoruz. Bunlar söyleyemiyor ama Kandil söylüyor, Kandil'deki teröristlerin başları, siyasi uzantıları söylüyor. Ahmet Türk'le Kılıçdaroğlu buluşuyor, Türk diyor ki; 'Kılıçdaroğlu beni davet etti. İttifaka destek istedi, biz de iş birliği yapacağımıza söz verdik' diyor. Sezai Temelli diyor ki; 'Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda da Cumhur İttifakı'na kaybettireceğiz' diyor. Yazıklar olsun size."

BAHÇELİ: YA BEKA YA BELA

Özhaseki'nin ardından kürsüye MHP lideri Bahçeli çıktı. Bahçeli, İYİ Parti'nin de desteklediği CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'a 'siyasi devşirme' yakıştırmasında bulunarak eleştirilerde bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik 'milliyetçi ve ülkücü' eleştirilerine de yanıt veren Bahçeli, "Bize milliyetçilik anlatan Kılıçdaroğlu, şunu bilmelidir ki, milliyetçilik Türkiye düşmanlarına gülücükler saçan, Türk ve İslam düşmanlarına methiyeler düzen bozuk ağızların işi değildir" sözlerini kaydetti.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

ANKARA YİNE TARİH YAZACAK: Aziz milletimiz sandık başına gitmektedir. 8 gün sonra yalnızca belediye başkanı, belediye meclis üyesi, köy ve mahalle muhtarı belirlemeyeceğiz milli bekamızı, Ankara'nın tarihsel ve egemenlik haklarının teşkilini yapacağız. 31 Mart seçimleri Ankara'nın önünü açmaya yemin etmişlerin seçimidir, terör sevicileri ile Türkiye sevdalıları arasında yapılacak olan en büyük seçimdir. Ya beka diyeceğiz ya da belaya boyun eğeceğiz. Zillet ittifakı kaostur, kargaşadır. Ankara zilleti reddetti. İnancım odur ki Ankara yine başaracak yine tarih yazacaktır. Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Mehmet Özhaseki'dir. MHP bütün mensuplarıyla bütün teşkilatlarıyla Sayın  Özhaseki'nin arkasındadır ve destekçisidir. Ankara'nın tüm ilçelerinde Cumhur İttifakı'nın adayları için elimizden geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ankara merttir, geçmişine sırt çeviren adamlarla işi olmaz. Beka sorunu yok demek milli mücadeleyi unutturmak demektir.

.

GAFİLLER NE SÖYLEMEYE ÇALIŞIYOR? Beka sorunu yok demek, Milli Mücadele’yi unutturmak demektir. Beka sorunu yok demek, Türklerin Anadolu’dan nihai olarak çıkarılmasını projelendiren Tarihi Şark Meselesine göz yummak demektir. Beka sorunu yok demek, Ankara’nın başkent olarak tarih sahnesine çıktığı sürecin kesilmesi demektir. Beka sorunu yok demek, hak ile batılın, haç ile hilalin, iman ile küfrün, millet ile zilletin tarihi mücadelesini unutmak demektir. Tehdit açıktır, karşımızdaki seçenek bellidir: Ya bu topraklar üzerinde yaşayan Türk milleti bir ve bütün tutulacak, ya da acıklı ve kanlı şekilde bölünüp parçalanacaktır. Kısaca bekaya dudak bükmek; mahsurludur, sakattır, çok tehlikelidir. “31 Mart beka seçimi değil, belediye seçimidir, beka sorunumuz da yoktur.” diyen gafiller bize ne söylemeye çalışıyorlar? Bu zillete kucak açanlar, muhterem ecdadımızın yüzüne yarın nasıl bakacaklar?

TERÖRİSTLERİN ANKARA'DA NE İŞİ VAR? Sınır içinde sınır ötesinde vatan evlatlarına kanlı saldırılar yapan alçak suikastler düzenleyen teröristlerin Ankara'da ne işi vardır. CHP Genel Başkanı bu zillete nasıl evet demiştir. HDP'nin eş başkanı 'Mansur Yavaş bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir' diyor. Bu zelil itirafı ajanınıza sordunuz mu? Bir görüş aldınız mı? Ankara'ya PKK'lılara taşıma görevini size veren ajansınız mıydı? Kimlerle yan yana yürüdüğünüzü hangi mihraklarla omuz omuza verdiğinizi gelin Ankara'ya anlatın. Ankaralı PKK'ya nasıl evet diyecek? Ankara bölücülerle aynı kareye nasıl girecek? Sayın Cumhurbaşkanım ve aziz Ankaralılar. CHP Genel Başkanı YPG'ye terörist diyemedi. 15 Temmuz'a tiyatro demekten vazgeçmedi.

BU REVA MIDIR? HDP sevgisini “Dilim sürçtü” deyip kapatmayın. Şaibeli ve sahte diplomalı kişilerle açtığınız haram tezgâhınız bir anda bozulunca eski dostlarınıza şizofren diye bağırmayın. Vergi kaçakçılığı yaptıktan, onca alavere dalavereye saptıktan sonra çıkıp da Ankaralı kardeşlerimin yüzüne baka baka yalan söylemeyin. Ankaralı PKK’ya nasıl evet diyecek? Ankaralı, 'Sözde Kürdistan’da kazanıp batıda AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz' diyen bölücülerle aynı kareye nasıl girecek? Bu reva mıdır? Bu hak mıdır? Bu Ankaralıya nasıl yapılacaktır?

KILIÇDAROĞLU TRUMP'A NE DİYECEK? Yeni Zelanda’da bir vandal, bir terörist 51 din kardeşimizi iki ayrı camide şehit etti, 47’sini yaraladı. Ne var ki CHP Genel Başkanı İslam dünyasından kaynaklanan terörden bahsetti. Kılıçdaroğlu soruyorum sana, bu kadar alçalmayı nasıl başardın? Bu denli gözlerini karartan, vicdanını uyuşturan neydi? Golan Tepeleri’ni İsrail toprağı olarak tanıma hazırlığı yapan Trump’a Kılıçdaroğlu ne diyecek, olamaz, yapamazsın çıkışıyla tepkisini gösterebilecek mi? Biz Türkiye Cumhuriyet’ini hainlere rağmen kurduk. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni muhasım odaklara, yerli işbirlikçilere, hülasa yedi düvele meydan okuyarak inşa ettik. CHP-İP-HDP-SP-ÖDP-PKK-FETÖ milli bekamızı, Cumhuriyet’in ruhunu, milletimizin emsalsiz kazanımlarını, milli birlik ve dayanışma iradesini hem yıkmak hem de kırmak için devrededir. Gezi Parkı’nda denediler, şamarı yediler. 6-7 Ekim olaylarında denediler, bedelini ağır şekilde ödediler. Hendek kazıp çukur açtılar, iç isyan ve istilaya kalkıştılar, açtıkları çukurlara debelene debelene gömüldüler.

SEN KİM MİLLİYETÇİ OLMAK KİM? Bize milliyetçilik anlatan Kılıçdaroğlu, şunu bilmelidir ki, milliyetçilik Türkiye düşmanlarına gülücükler saçan, Türk ve İslam düşmanlarına methiyeler düzen bozuk ağızların işi değildir. Milliyetçilik, milletine derin sevgi ve muhabbetle bağlı olmaktır, tarihini bilmektir, kimliğini bilmektir, kökünü bilmektir, ceddini bilmektir. Milliyetçilik tarihini, kökünü, ceddini bilmektir. Ey Kılıçdaroğlu sen kim milliyetçi olmak kimdir!"

Bahçeli'nin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayahan'ın "Bizimkisi Bir Aşk Hikâyesi" şarkı eşliğinde sahneye çıktı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

450 BİN KİŞİ VAR: Sordum şu sıralar hipodromda ne kadar insan var dedim, Emniyetin verdiği rakamı söylüyorum. 450 bin. Ankara biz 31 Mart'a hazırız diyor. Ankara bir daha asla elitlerle anılan bir şehir olamayacak. Özgürlükle adaletle anılan bir şehir olacak. Her gün bölücü terör örgütünün temsilcisi olan partinin lideri Ankara'yı alacağız diye posta koyuyor. Her gün dozu artan küstahlıklara CHP'den bir tepki gördünüz mü? İttifakın diğer ortaklarından bir itiraz duydunuz mu? İtiraz edemezler seslerini dahi çıkaramazlar. Bunlara 'Bizim oyumuzla seçildiğinizi bileceksiniz' denilerek ültimatom peşinen verildi.

TEMELİ OLMAYAN SEZAİ... Eğer Ankara'da soy adı Yavaş var ya, hani sahte senetle iş gören var ya, bunu CHP düşünün Ankara'ya belediye başkanı yapıyor. Bu adam Ankara'nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyecekler bir düşünün. Ne diyor, 'Yavaş HDP'nin oylarıyla seçildiğini bilecek' diyor. Bunu ben demiyorum, temeli olmayan Sezai söylüyor. 'İstanbul'da İmamoğlu bilecek ki' diyor. Hem Kürt kardeşlerime hem tüm seçmenlere hakaret ediyor. İstanbullular da bunlara gerekli dersleri verecek biliyorum. Türkiye'de Kürdistan var mı? Kürdistan'da mı yaşamak istiyorsun, defol git orada yaşa. Türkiye'yi size böldürtmeyeceğiz.

ÖZHASEKİ ANKARA'YA YAKIŞIR: Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firmasından dördü başkentimizdedir. Savunma sanayimizin yüzde 50'si Ankara'nın emeğidir. Uzay ajansımızı kurduk ve Ankara'ya test merkezini kazandırdık. Ankara'daki yatırımcılarımıza son 17 yılda toplam 45,5 katrilyon yatırım teşviki sağlayarak ilave 121 bin kişilik istihdam oluşturduk. Toplam 9 katrilyon pirim teşviki verdik. 193 metrekarelik İmrahor Vadisi millet bahçesinin temelini 2 gün önce attık. Belediyecilik demek çevre ve şehircilik bakanlığıyla iç içedir. Sayın Özhasekiye bakanlık görevini verdim. Sonra Özhaseki'yi yanıma aldım. Ankara'ya böylesi yakışır dedim, Sayın Mehmet Özhaseki kardeşimi belediye başkan adayı yaptım. İş bilenin kılıç kuşananın.