Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Hatay'da 6 baraj nerede?

Hatay'daki baraj polemiği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iddialarına yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu "6 baraj diyor, 6 tane baraj yok. Bana 6 baraj göstersin" çağrısı yaptı. Akit TV Haber Müdürü'nün canlı yayında, “Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor" sözlerine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu "O kanal başka ülkelerin derin devletlerinin operasyon kanalıdır. Kaos girişimi için kullanılıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hükümetin, yerel seçimleri 'beka sorunu' olarak lanse etmesini eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hayatımda duyduğum en saçma şey. Bir beka sorunu yok, ekonomik kriz var. Türkiye'de işsizlik, tarım, sanayi, esnaf sorunu var" dedi.

RS FM'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, hükümetin seçim nedeniyle bütçeyi sonuna kadar açtığını belirterek, "'Acaba nisana kadar nasıl idare edebilirim?' düşüncesi var. Yakın zamanda zaten IMF'nin kapısını çalacaklar" iddiasında bulundu.

Hükümetin yerel seçimler için kullandığı 'beka sorunu' argümanını da eleştiren Kılıçdaroğlu "Muhtar seçeceğiz, beka ile ne ilgisi var? Belediye meclis üyeliği, belediye başkanı seçeceğiz... Türkiye bu coğrafyanın en güçlü devletidir. Bir beka sorunu derseniz yanlış konuşmuş olursunuz. Hayatımda duyduğum en saçma şey. Bir beka sorunu yok, ekonomik kriz var. Türkiye'de işsizlik, tarım, sanayi, esnaf sorunu var" değerlendirmesinde bulundu.

'HANGİ KANALDAN İZLEYECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la 'Hatay'daki barajlar' konusundaki tartışmasına da değindi. Erdoğan'ın, kendisini Hatay'daki barajlar konusunda yalan söylemekle itham ederek, "Hatay'da 6 baraj yaptığımızı söylüyorum, ana muhalefetin başındaki zat Hatay'da baraj yok ki diyor. Eline diline dursun. Senin kılavuzun kim, ona bak. Bunun kılavuzu karga. Televizyonlara talimatı verdim. Bizim oradaki bütün barajları yayınlayın" açıklamasına yanıt veren Kılıçdaroğlu "6 baraj diyor, 6 tane baraj yok. Bana 6 baraj göstersin. Hangi televizyonlardan izleyeceğiz? A Haber. A Haber'i izlediğiniz zaman her şey güllük gülistanlık, herkes hayatından çok memnun" dedi.

CHP Hatay vekillerinden Erdoğan'a: Çökek baraj değil göletCHP Hatay vekillerinden Erdoğan'a: Çökek baraj değil gölet

AKİT TV'YE TEPKİ

Kılıçdaroğlu ayrıca Akit Tv canlı yayınında, “Türk kamuoyu Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin idam edilmesini bekliyor" sözlerini sarf eden Haber Müdürü Mehmet Özmen'in sözlerine tepki gösterdi. "Allah akıl fikir versin. Nasıl bir medyadır bu?" diyen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan olsaydı bu kıyamet kopmuştu, yer yerinden oynamıştı. O kanal başka ülkelerin derin devletlerinin operasyon kanalıdır. Kaos girişimi için kullanılıyorlar. Biz kaos çıkmasını, gürültü patırtı çıkmasını istemeyiz" ifadelerini kaydetti.

'ERDOĞAN 31 MART AKŞAMI NEDEN MEYDANLARA DAVET EDİYOR'

Kılıçdaroğlu kendisine yöneltilen, "HDP ile yan yana görünmek sizi rahatsız eder mi?" sorusuna da şu yanıtı verdi: "Yan yana görünmek beni neden rahatsız etsin? AKP'li vekillerle, MHP'li vekillerle de tokalaşıyoruz. Biz saygın siyasetten yanayız. Vatandaşın oyunu almak için bir veya iki kişiyi düşmanlaştırarak oy almak istiyorlar. Bu kavganın sebebi ne? 31 Mart akşamı neden insanları meydanlara davet ediyor? Ben yapsam bunu kıyamet kopardı. İnsanları sokağa davet etmenin bir mantığı yok. Bu yerel seçim."

(HABER MERKEZİ)