Bahçeli: Teröristlerin Antalya'daki otellere yuvalanması milli güvenlik tehdidi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'da yaptığı konuşmada, "güçlü Türkiye inşası için Cumhur İttifakı'nı kurduklarını" söyledi. Bahçeli, "Belediyelerimizin içinde hendek açılma planlarının farkındayız. Dağdan temizlenen hainlerin Antalya’daki otellere yuvalanmasını, Antalya’nın terörize edilmesini milli güvenlik tehdidi sayıyoruz" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP lideri Devlet Bahçeli, Isparta'daki konuşmasında CHP ve İYİ Parti seçmenine "zillet ittifakına" tavır koyma çağrısı yaptı. Bahçeli, "Bu CHP, Atatürk'ün CHP'si değildir, bu İP iyi falan hiç değildir. AK Partili kardeşlerimizle Türkiye'nin safında toplandık, gelin buna siz de katılın. Ayrılıkları bir kenara bırakıp helalleşelim" dedi.

Isparta'nın ardından Antalya'ya geçen Bahçeli, Cumhur İttifakı toplantısına katıldı. Burada konuşma yapan Bahçeli, "Belediyelerimizin içinde hendek açılma planlarının farkındayız. Dağdan temizlenen hainlerin Antalya’daki otellere yuvalanmasını, Antalya’nın terörize edilmesini milli güvenlik tehdidi sayıyoruz" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta'da bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda konuşma yaptı.

Isparta'nın Cumhur İttifakı kapsamında yer almadığını hatırlatan Devlet Bahçeli, "Bu kentimiz Cumhur İttifakı'nın kapsamında değilse de siyasi üslubumuz, söz ve değerlendirmelerimiz Cumhur İttifakı'nın doğasına uygun olacaktır. AK Partili kardeşlerimizle omuz omuza yürüyoruz. Ayrımız, gayrımız yok" dedi.

"Yerel yönetimlerin yerli ve milli ellerde olması demek, geleceğe umutla bakmak demektir" diyen Bahçeli, "31 Mart seçimleri aynı zamanda bir beka seçimidir. PKK'nın siyasi uzantıları belediyeler üzerinden Türk milleti ile hesaplaşma niyetine sabitlenmiştir. Kandil talimatını vermiş, CHP uygulamaya geçmiş, İP refakatçi olmuştur" ifadelerini kullandı.

'HDP AŞKI, CHP VE İP'İ ESİR ALDI'

"Milletin, 31 Mart'ta komplo ve kuşatma hamlesine izin vermeyeceğini" söyleyen MHP lideri Bahçeli, "PKK, İstanbul'u yönetme arayışına girmiştir. Pensilvanya cumhurun iradesine göz dikmiş, istiklal ve istikbalimizi gölgeleme amacına girmiştir. Her şeyi görüyor, hepsini biliyorsunuz. HDP aşkı, CHP ve İP'i esir almış, istikametlerini uçuruma doğru çevirmiştir" diye konuştu.

'CUMHURİYETİ YA PATATES YA SOĞAN DİYEREK TARTIŞMAYA AÇMAYIZ'

CHP'nin izlediği politikadan rahatsız olduklarını dile getiren Bahçeli, "CHP, HDP, İP bir olup terörle mücadelemizi sulandırdılar, hainlere karşı sınır dışı operasyonlarımıza karşı çıktılar. Bunlara kulak versek, milli bekamıza göz dikenlere sessiz kalırdık. 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek kurduğumuz Cumhuriyeti 'Ya patates, ya soğan' diyerek tartışmaya açtırmayız. Atatürk'ün CHP'sinin Kandil'e ipotek edilmesinden rahatsızlık duyuyoruz" dedi.

'AYRILIKLARI BİR KENARA BIRAKIP HELALLEŞELİM'

CHP ve İYİ Parti seçmenine birlikte yürüme çağrısı yapan Bahçeli, şöyle devam etti:

"CHP’ye ve İP'e oy veren kardeşlerime sesleniyorum. Zillet ittifakına gelin siz de tavır koyun, parti yönetimlerinizin vebaline ortak olmayın. Bu CHP, Atatürk'ün CHP'si değildir, bu İP iyi falan hiç değildir. CHP'ye oy veren kardeşlerim, gelin birlikte yürüyelim. İP'e oy veren kardeşlerim, gelin aramızdaki tüm engelleri kaldıralım. AK Partili kardeşlerimizle Türkiye'nin safında toplandık, gelin buna siz de katılın. Başkentimiz Ankara'ya kirli ve karanlık işlerin yumağı haline gelmiş birini aday yapanlardan hesap soralım. PKK'nın siyasi uzantılarının meşrebine uygun bir ismi İzmir'e aday gösterenleri milli iradenin gücüyle titretelim. Dünyanın en büyük Türk kenti olan İstanbul'da HDP’nin peşine takılmış isimleri sandıkta perişan edelim. Gelin güçlü Türkiye'ye hep beraber koşalım. Ayrılıkları bir kenara bırakıp helalleşelim."

'BELEDİYELERİMİZİN İÇİNE HENDEK AÇMAK İSTİYORLAR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra Antalya'da Cam Piramit Fuar Merkezi'nde düzenlenen Cumhur İttifakı salon toplantısına katıldı.

Güçlü Türkiye inşası için Cumhur İttifakı'nı kurduklarını söyleyen Bahçeli, "Belediyelerimizin içinde hendek açılma planlarının farkındayız. Dağdan temizlenen hainlerin Antalya’daki otellere yuvalanmasını, Antalya’nın terörize edilmesini milli güvenlik tehdidi sayıyoruz. Teröristlerin belediyelere doluşmasının Antalya için korkunç gelişmelere sebep olacağını şimdiden görüyoruz. Bu kapsamda kurtarılmış bölge planı yapanları ve topraklarımız üzerinde gözü olanları ifşa ediyoruz" dedi.

'KILIÇDAROĞLU VARKEN KANDİL'İN HDP'YE İHTİYACI KALMADI'

"CHP, İP, HDP, SP ve ÖDP el ele vermiş, Kandil ve Pensilvanya’nın değirmenine su taşıyorlar" diyen Bahçeli, "Bilerek ve isteyerek PKK’nın dümen suyuna giriyor, Kandil’in talimatlarına eşlik ediyorlar. Kılıçdaroğlu Atatürk’ün partisi CHP’yi, HDP’nin kumanda merkezi, Kandil’in ana karargahı haline getirmiştir. Kılıçdaroğlu varken Kandil terör şebekesinin HDP’ye ihtiyacı neredeyse kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU HAÇLILARIN GÖLGESİNE SIĞINDI'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda'da 2 camiye düzenlenen saldırıyla ilgili açıklamasını eleştiren Bahçeli, "Kılıçdaroğlu ise Yeni Zelanda’daki terörün İslam dünyasından kaynaklandığını söyleyecek kadar kontrolden çıkmıştır. Batı'nın kirli ağzı ile siyaset yapacak kadar alçaltan nedir? Kılıçdaroğlu haçlıların gölgesine sığınmış, vicdanını Batı'ya ipotek ettirmiştir" şeklinde konuştu.  (ANTALYA/AA)