Oluç: Cumhurbaşkanı HDP seçmenine ‘dinsiz’ dedi

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP’ye yönelik sözleri ile ilgili olarak, "Cumhurbaşkanı HDP seçmenlerine ‘dinsiz, imansız, ateist takım’ demiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP’ye yönelik “Dinsiz, imansız, ateist olan takım” sözlerine yanıt verdi. Oluç, “HDP seçmenlerine ‘dinsiz, imansız, ateist takım’ dedi. HDP’nin aileleriyle birlikte 20 milyondan fazla destekçisine de dinsiz, imansız demektir. İstiyor ki, kendi dili ve üslubu ile cevap verelim. Yok öyle yapmayacağız. Çok açık. Biz kendi tarzımızla ona cevap vereceğiz. Biz demokratik siyaset yapmaya devam edeceğiz” dedi.

DEMİRÖREN GRUBU'NA TEPKİ GÖSTERDİ

Demirören Grubu'nun yayın organlarında HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin açıklamalarının çarpıtıldığını belirten Oluç, “Yapılan iş iktidarın tetikçiliğidir. Tek merkezden yapılan haberler her yere yayılmaktadır. Yayın kurulları bu haberi hiç utanmadan, sıkılmadan yayınlayabilmekte, sayfalarında tutabilmektedir. Günde üç kere AKP Genel Başkanı’nın halka ve seçmenlere hakaret ettiği mitingleri gösteriyorsunuz, Kürt halkına, HDP’ye hakaret ettiği toplantıları, mitingleri gösteriyorsunuz. 70 miting ve halk buluşmasından hangisini gösterdiniz?” diye sordu.

MANSUR YAVAŞ YANITI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’a yaptığı, “Seçime girebilse dahi seçimden sonra bedelini ödeyecektir ya da bu bedeli Ankaralılara ödetecektir” açıklamasıyla ilgili sorusuna da Oluç, şu yanıtı verdi, “Hiçbir yerel seçimde bir cumhurbaşkanı, bir partinin genel başkanı olarak diğer partilere ve adaylara bu kadar hakaret ve tehdit etmemiştir.”

‘HDP OYLARI BELİRLEYİCİ OLACAK’

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Mansur Yavaş’ın ve Ekrem İmamoğlu'nun HDP oylarıyla seçileceği yönündeki açıklamalarına ilişkin soruya ise Oluç, “İstanbul’da bir milyon 200 binin üzerinde, Ankara’da 200 binin üzerinde HDP seçmeni vardır. Onlar da oy kullanacaktır. ‘O oylar da belirleyici olacaktır’ demiştir. Bir durum tespiti yapmıştır. Hürriyet başta olmak üzere, Demirören Grubu yayınları büyük bir çarpıtma yarattı” yanıtını verdi.

‘ZÜLKÜF GEZEN'İN CENAZESİ KAÇIRILDI’

Oluç, Tekirdağ Cezaevi’nde yaşamını sonlandıran Zülküf Gezen’in cenazesinin gece gömülmesiyle ilgili de, “Cenazesi kaçırıldı, defnedildi. Aile mezarlığa alınmadı. Milletvekillerimizin mezarlığa girişi zor kullanılarak engellendi” dedi.

ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRIDA BULUNDU

Açlık grevi eyleminini sürdüren HDP Milletvekili Leyla Güven’in eyleminin 132’inci gününe, cezaevlerinde açlık grevinde olanların da 95’inci gününe girdiğini hatırlatan Oluç, “Hiç kimsenin yaşamına en ufak bir zarar gelmeden, sağlığı zarar görmeden bu sürecin tamamlanmasını istiyoruz. Bir kez daha başta Adalet Bakanlığı olmak üzere, tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz: Talep, hukuki ve insani bir taleptir. Türkiye’nin yasaları ve Anayasası çerçevesinde, Türkiye’nin imzaladığı uluslararası demokratik sözleşmelerdeki hukuk çerçevesinde talep edilen bir haktır. Başka bir talep yoktur. Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere yetkililerin meseleyi ciddiye alması gerekir” sözleriyle çağrıda bulundu.