LPG'li araçlara kapalı otopark yasağı kalkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, nisan ayından itibaren LPG'li araçların da AVM, otel ve konutların kapalı otoparklarına girebilmesine ilişkin düzenlemenin hayata geçirileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Aralık 2017 tarihine kadar inşa edilen yapılara tapu verilmesini sağlayacak olan 'imar barışı'na toplam 10,5 milyon kişi başvuruda bulundu. Düzenlemeye ilişkin son durum hakkında bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 'imar barışı'yla yapı stoğuna ilişkin önemli veriler elde edeceklerini söyledi. TOKİ'nin yeni inşa edeceği 50 bin sosyal konut için şu ana kadar 250 bin başvuru geldiğini belirten Kurum, LPG'li araçlara otopark kısıtlamasının da kaldırılacağını duyurdu.

AA Editör Masası'na konuk olan Kurum'un açıklamalarında şu başlıklar öne çıktı:

ÇİFTÇİYE KİRALANAN ARAZİLER: 391 milyon metrekare tarım arazisi çiftçiye kiralandı. En çok kiralama Adana, Hatay, Konya, İzmir ve Muğla'da yapıldı. 180 bin çiftçimiz bu düzenlemeden faydalandı.

İMAR BARIŞI: 10,5 milyon vatandaşımız imar barışından istifade etti. (Kentsel dönüşüme girecek konutlar) Tespitlerimize göre 2023'e kadar dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon bağımsız bölüm var, riskli gördüğümüz. Bunların yaklaşık 1,5 milyonu da daha fazla riskli diyebiliriz.

PERİBACALARI KAÇAK YAPILAŞMA: Peribacaları çevresinde 100'ün üzerinde kaçak yapıyı yıktık. Kalan 195 kaçak yapı ise etaplar halinde yıkılacak.

TOKİ KONUTLARI: İlk etapta yapılacak 50 bin sosyal konuta şu ana kadar 250 bin başvuru geldi. İstanbul, Bursa, Konya, İzmir, Erzurum ve Adana illerinde çok fazla talep var. Bu illere yoğunlaşacağız gözüküyor. 250 binin üzerinde talep olması durumunda da karşılayacağız.

LPG'Lİ ARAÇLAR: LPG'li araçların kapalı alanlara girmesine ilişkin yönetmelikle düzenleme yapılacak. Düzenleme, nisandan itibaren hayata geçecek. LPG'li araçlar için AVM, otel ve konutların otoparklarına giriş izni vermeyi düşünüyoruz.

PARALI POŞET: 'Sıfır Atık' uygulamasıyla zincir marketlerdeki poşet kullanımında yüzde 80'e varan azalma sağlandı.

(ANKARA-AA)