Erdoğan: Biz bir hata yaptık, idamı kaldırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ereğli mitinginde yaptığı konuşmada, "Ereğli kuruluş aşamasında CHP'nin nasıl demir çelik fabrikasına karşı çıktığını iyi bilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Zonguldak Ereğli mitinginde de Yeni Zelanda'daki camiye saldırıdan kısa bir görüntü paylaşarak, kendisinin ve Türkiye'nin de hedef alındığını söyledi. Yeni Zelanda hükümetinden hesap sormasını istiyen Erdoğan "Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa biz sormasını biliriz. Biz bir hata yaptık, idamı kaldırdık. Eğer parlamento karar verirse ben onaylarım" dedi.

Konuşmasında HDP'yi ayrımcılıkla suçlayan Erdoğan, CHP'nin de HDP'yle ittifak yaptığını öne sürdü.

Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

CHP, DEMİR ÇELİK FABRİKASINA KARŞI ÇIKTI: Ereğli, CHP'nin kuruluş aşamasında nasıl demir çelik fabrikasına karşı çıktığını iyi bilir. Şimdi Ereğli yatırımın ve hizmetin nereden geleceğini iyi bilir.

BU İTTİFAKI SÖYLEYEMİYORLAR: Milletin karşısına çıkıp bu ittifakı söylemeye cesaret edemiyorlar. Cumhuriyetin kurucu partisi olmakla övünen CHP terör örgütünü destekleyen bir partiyle ittifak kurdu. İYİ Parti de bu ittifakı güle oynaya kabul etti. Benim ülkemde yaşayan 82 milyon benim kardeşim. Ayrımcılık biz de yok. Ama bunlar ayrımcı. Ne diyor Kürdistan'da oylar HDP'nin batıda AK Parti'ye MHP'ye kaybettireceğiz. Türkiye'de Kürdistan diye bir yer yok.

OYUN SANDIKTA BOZULACAK: Artık bu maskeli balonun, bu bukalemun siyasetinin sonu gelmiştir. Benim kardeşlerimin Böylesine istismar edilmesine rıza göstermeyeceklerine inanıyorum. Benim milletim bu karanlık oyunu sandıkta bozacaktır. Bu işi çözemeyeceklerini anlayınca işi sulandırmaya çalışıyorlar, her yolu deniyorlar. Onlar ne kadar gizlemeye çalışsa da elin oğlu çıkıyor ta Yeni Zelanda'dan çıkıp medeniyetimize olan düşmanlığını ortaya koyuyor.

YENİ ZELANDA HESAP SORMAZSA, BİZ SORARIZ: Anadolu yakasında duracaksınız, Avrupa yakasında duramazsınız diyor? Sen kimsin? Bunun hesabını vereceksin. Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa biz bunun da hesabını sormayı biliriz.

CEZAEVİNDE BESLEMEK YANLIŞ: Biz bir yanlış yaptık idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık. Niye? 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenleri, ağırlaştırılmış da olsa müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bile bana ağır geliyor. Bizim parlamentomuz böyle bir karar verirse ben onaylarım.

31 MART KILIÇDAROĞLU YÜZÜNDEN BEKA MESELESİ: 'İslam dünyasından kaynaklanan terör'... Kim diyor bunu, bay Kemal... Senin ırkçı senatörden senin ne farkın var? CHP'ye gönül veren kardeşlerim bu adamın arkasından daha ne kadar gideceksiniz? 31 Mart işte bu adamın kullandığı ifadeler yüzünden bir beka meselesi...

NE İŞİNİZ VARDI?: Sizin Çanakkale'de sizin ne işiniz vardı? Şimdi her yıl ziyarete gelirler. Evlatlarınız evlatlarımızla koyun koyuna diyerek onları teselli ederiz ama bunlar bundan anlamıyor ki, hala kin kusuyorlar. Tek sebep biz Müslümanız, onlar da Hristiyan.

SAMİMİ OLMADIKLARI İÇİN DAHA ÇOK BEDEL ÖDERLER: Fransa'da terör duruyor mu durmuyor? Hollanda'da İngiltere'de... Samimi olun. Samimi olmadıkları için de bedel ödüyorlar daha çok bedel öderler. Diyoruz ki gelin teröre karşı beraber mücadele verelim. Afrin'de, Cerablus'ta gereken dersi aldılar. Hep beraber el ele vereceğiz, 31 Mart'ta da bunlara gereken dersi vereceğiz.

1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM: Ereğli Demir Çelik fabrikaları şehrin en güçlü markasıdır. Fabrikamız 1 milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldı.

'MUHALEFET GÜN ÖLDÜRÜYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Sakarya'da miting yaptı. 39 günde toplam 71 miting yapacağını belirten Erdoğan "Niçin bu kadar çok çalışıyoruz? Niçin mücadele ediyoruz? Sadece 3-5 belediye başkanlığı daha fazla almak için bu kadar çok çalışılır mı? Muhalefet bizim onda birimiz kadar çalışmıyor. Göstermelik toplantılarla gün öldürüyorlar" dedi.

Konuşmasında, CHP ve HDP'nin ittifak içinde olduğu iddiasını yineleyen Erdoğan, şunları söyledi: "CHP'nin inkarı devam ettikçe eş başkanın sesi daha çok yükseliyor. Senin bu ülkedeki tüm etnik unsurlara saygın olacak. Türkiye benim Kürt kardeşlerimden ibaret değil ki... Belli bölgelerde birinci partiyiz. Kürt kardeşlerimizin de oyunu alıyoruz. Bunlar bu ülkede etnik yapı oluşturmak istiyorlar. Bu anlayışa fırsat vermeyeceğiz.

Bu bay Kemal çok garip bir insan. Savunma sanayimizi modernize etmemiz, daha verimli bir hale getirmemiz şarttı. Buraya 50 milyon dolar yatırım gerekiyordu. Biz burada çok daha farklı bir adım attık. Arifiye'deki ana bakım fabrikasının işletmesini, BMC'de yüzde 50'li 50'li olan Katar'la ortaklığımızı buraya taşıdık. Aynı işbirliğini buraya da taşıdık. Bay Kemal 'Sattılar' diyor. Satılan biri var sensin. Niye yalan söylüyorsun. Burada bir mülkiyet devri yoktur. Varsa bir şey ispatla ben her şeyi bırakmaya hazırım? Sen siyaseti bırakmaya hazır mısın?

(HABER MERKEZİ)