Soylu: İran'la PKK'ya karşı operasyon başlattık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu sabah 08.00 itibarıyla İran'la doğu sınırımızda PKK'ya yönelik ortak operasyon yapmaya başladık. Sonucu açıklayacağız" dedi. Figen Yüksekdağ için "Sana şimdi 4 duvar verdik istediğin duvara daya. Hangisine istersen" ifadesini kullanan Soylu, SAADET Partisi'ne de suçlamalar yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'nin bir önceki Eş Genel Bakanı Figen Yüksekdağ'a yönelik hakaretlerde bulunarak, "Kadın çıkıp diyecek ki ‘PKK’ya PYD’ye sırtımızı dayıyoruz’. Ne yapacağız sırtını mı sıvazlayacağız. Demek sen PKK’ya sırtını dayadın bizi tehdit ediyorsun ha. Sana şimdi 4 duvar verdik istediğin duvara daya. Hangisine istersen" ifadesini kullandı. Konuşmasında DHKP-C'ye de değinen Soylu "DHKP-C diye bir şey vardı milletimizin başına musallat olmuşlardı. Hakim, savcı vurmuşlardı. İşgal etmişlerdi. Türkiye’nin neresinde olursa olsun bunların yöneticisi varsa ya ölüdür ya da tutukludur. PKK’nın üst düzey yöneticisi artık Türkiye’de yoktur" dedi. PKK'ye karşı yeni bir askeri harekat başlatıldığını belirten Soylu "Bu sabah 08.00 itibarıyla İran'la doğu sınırımızda PKK'ya yönelik ortak operasyon yapmaya başladık. Sonucu açıklayacağız" açıklamasında bulundu.

Seçim çalışmaları kapsamında Antalya'da tapu dağıtım törenine katılan Soylu özetle şunları söyledi:

YAPMADIKLARI KALMADI: Yıllardan beri yapmadıkları kalmadı bize, 17-25 Aralık, 6-7 Ekim, en son o Amerikan uşağının Pensilvanya'daki şarlatanın darbe girişimi, bizi başka yerlere peşkeş çekmek için yaptıkları. Bitti mi zannediyorsunuz. Hayır bitmedi. Irak'ın kuzeyinde devlet kurmak istediler, Afrin'de terör merkezi oluşturmak istediler. Araya bir hat çekip, Türkiye'ye Orta Doğu'dan, Türkiye güneyinden ayırmak istediler, bizi kendi ülkemizde sıkıştırmak istediler. Bitti mi, hayır bitmedi. Dolar saldırılarıyla, döviz operasyonlarıyla 'acaba iktidarı zayıflatabilir miyiz, hükümetle milletin arasını açabilir miyiz' dertleri bu. Önümüzde 4,5 yıl seçimsiz bir dönem var, 50 yıldan beri bu ülkede 4,5 yıl seçim olmayan hiçbir dönem olmadı.

MHP'YLE NİYE ŞİMDİ İTTİFAK YAPTIK?: On yıllardır yaptıkları tezgahı bugünlerde devam ettirmeye çalışıyorlar. Biz niye 2009'da MHP ile ittifak kurmadık, niye 2014'te kurmadık da bugün kuruyoruz. Derdimiz sadece bir belediye başkanını kazanmak mı? Sadece bu değil. Türkiye'nin üzerine geliyorlar. Tarihi bir fırsat yakaladık, yüzdük yüzdük, sonuna geldik. Yıllardan beri her kafamızı çıkardığımızda yukarıdan aşağıya basıyorlar. Avrupa'dan, Amerika'dan kuşatıyorlar, etrafımızdaki coğrafyadan kuşatıyorlar. Az buçuk güç kaybedelim, bizi bir kaşık suda boğacaklar. Bu coğrafya herkesin gözünü diktiği bir coğrafyadır.

ŞİMDİ SANA 4 DUVAR VERDİK: Kadın çıkıp diyecek ki 'PKK’ya PYD’ye sırtımızı dayıyoruz', ne yapacağız sırtını mı sıvazlayacağız. Demek sen PKK'ya sırtını dayadın bizi tehdit ediyorsun ha. Sana şimdi 4 duvar verdik istediğin duvara daya. Hangisine istersen. Yıllardır bu ülkenin kardeşlerini birbirinden ayırmak için tezgaha getirmeye çalışıyorlar. Şimdi aynısını yapmaya çalışıyorlar. 'Kürdistan'da biz kazanacağız Batı'da AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz.

PKK'Lİ KENDİNİ ASMIŞ, CENAZESİNE GİTMELERİNE İZİN VERMEYİZ: İstanbul'da, Ankara'da orada verilen oylar Eruh'a Cizre'ye güç olup selam verecek.' Böyle bir bölücülük var mı? Yıllardır Doğu ve Güneydoğu'yu mağdur edenler. PKK'dan içeri girmiş bir terörist kendini cezaevinde astı. Bütün HDP'li vekiller bir araya gelmişler, bunu oraya defnedecekler. Biz terörist cenazesine kimsenin gitmesine izin vermeyiz. Hep bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar.

KILIÇDAROĞLU FİTNE TOHUMLARI EKİYOR: 299 PKK'lı ve HDP'liyi belediye meclis üyeliğine yazdılar. Sezai Temelli diye bir adam var. Adamın yüzünde meymenet yok. Diyor ki, 'Süleyman Soylu eksik söyledi. 300'ün üzerinde yazdık'. Antalya’da da var bundan. PKK için evinde uyuşturucu ekip diken ve bunun gelirlerini PKK’ya gönderen, PKK için iş adamlarından haraç alan, aynı zamanda Apo'nun serbest kalması için eylem yapan, avukatlıklarını yapan. Benim görevim yangın söndürmek değil. Ben önce tedbiri almalıyım. Önümüzdeki 4 buçuk yılda kaos oluşturacak bir fitne tohumu ekiyor Kılıçdaroğlu.

SAADET PARTİSİNİ VERMİŞLER ADIYAMAN'A: Adıyaman’da Saadet Partisini vermişler PKK’lıya. Aynen öyle. Birlikte çalışıyorlar. Bir sözleşme yapmışlar. Yüzünde meymenet olmayan adam (Sezai Temelli) milletin yüzüne bakarak söyledi. 'Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kazanacaksa bizden dolayı kazanacak. Biz alacağımızı seçimden sonra alacağız.' Bu senedi siz kiminle imzaladınız. Gazilerle mi, şehitlerle mi? Bu senedi kimin imzaladığı belli. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FETÖ şarlatanı, PKK, Kandil imzaladı. DHKP-C diye bir şey vardı milletimizin başına musallat olmuşlardı. Hakim, savcı vurmuşlardı. İşgal etmişlerdi. Türkiye’nin neresinde olursa olsun bunların yöneticisi varsa ya ölüdür ya da tutukludur. PKK’nın üst düzey yöneticisi artık Türkiye’de yoktur.

(ANTALYA-AA)