Buldan: Çukur ve çamur anlayışını Doğu Ekspresi’ne bindirip Ankara’ya göndereceğiz

Kars'ta düzenlenen buluşmada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhur İttifakı'na değindi. Buldan, "Bu adaya oy vermek ne demek? Bu oylarınız çöplüğe, ayrımcılığa gidecek. Kars halkı çukur ve çamur anlayışını Doğu Ekspresi’ne bindirip Ankara’ya gönderecek” dedi.   

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında düzenlenen İstanbul ve Mersin’in buluşmalarının ardından Kars’a geçti. Kars Belediyesi eşbaşkan adayları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca da kısa birer konuşma yaptı.

Ayhan Bilgen “7 Haziran’da başarıyı elde ederken belediyeyi kazanacağımızı ve Berfo Ana’ya armağan edeceğimizi söylemiştik. Bu seçimde Kars'la birlikte 5’i bir arada istiyoruz. Hırsızlık yapmadan, insanları ayırmadan katılımcı, şeffaf bir yönetim nasıl inşa edilir bunu bu şehirde göstereceğiz” diye konuştu.

'ÇAMUR ÇUKUR ANLAYIŞINI ANKARA'YA YOLLANACAK' 

 

AK Parti ve MHP’nin ortak adaylığına değinen Buldan, “Kars’ta bu adaya oy vermek ne demek? Bu Kars’ta yaşayan oylarınız, çöplüğe, ayrımcılığa gidecek; oylarınız boşa gidecek boşa. Ama ben biliyorum ki Kars halkı çukur ve çamur anlayışını Doğu Ekspresi’ne bindirip Ankara’ya gönderecek” dedi.

HDP’nin televizyon kanallarında gösterilmediğini belirten Buldan, şöyle devam etti: “Biliyoruz ki HDP’nin barışa, kardeşliğe olan inancını hazmedemeyen bir kesim bunu önümüze engel olarak koyuyor. Gittikleri her yerde  partimize her türlü hakareti iftiradan çekinmiyorlar. Bizim eski konuşmalarımızı miting alanında gösteriyor. Hiçbir tv bizi vermediği için bugün Tayyip tv bizi gösteriyor. Aslında bizim orada ne söylediğimiz anlasa belki ileride kendisi de HDP’li olacak." (Kaynak:MA)

Etiketler Kars Pervin Buldan aday