Erdoğan: İstiklal Caddesi'nde işgal hareketine girmek istediler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü'nde yapılmak istenen yürüyüş için İstanbul Valiliği'ne başvuru yapılmadığını söyledi. Erdoğan, "Bunlar, İstiklal Caddesi'ne de meydana da değişik ara sokaklardan girmek suretiyle bir işgal hareketine girmek istediler. Türkiye, hukuk devleti içerisinde halkının hukukunu korur. Ancak teröre yönelik adım atanlara da göz açtırmaz. Bütün polisimizle askerimizle tepelerine tepelerine bineriz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mansur Yavaş'ı göstermesini eleştiren Erdoğan, "Bay Kemal de gitti, büyükşehirde tam kendisi gibi birini buldu. 9 yılda 9 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı, Ankara Büyükşehire kendisi gibi sürekli kaybeden birini aday yaptı. Daha önce iki defa sandıkta milletten ret yemiş, iki kez yenilmiş, hatta geçmişte belediye başkanlığı yaptığı ilçede bile yüzde 10'u zor almış bir şahsı tekrar Ankaralının karşısına çıkardılar" dedi.

'BUKALEMUN İTTİFAKI OLUŞTURDULAR'

"Doğu'da bölücü, Batı'da Atatürkçü, Ankara'da ülkücü olan, her şekle giren bir bukalemun ittifakı oluşturdular" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dikkat edin, CHP'nin başındaki zat Ankara'da sürekli bozkurt işaretiyle dolaşıyor. Yanındaki hanımefendi de buralarda sürekli vatan millet edebiyatı yapıyor. Ancak ne Bay Kemal ne de hanımefendi HDP'nin niçin kendilerine destek verdiğini millete söylemiyorlar, neden? HDP'nin Ankara'da aday çıkarmadığını millete izah etmiyorlar, neden? 3 bin haneli beldelerde bile adayı olan bu partinin niçin 5,5 milyonluk Ankara'da, 15,5 milyonluk İstanbul'da, aynı şekilde daha pek çok büyükşehirde adayının olmadığını niçin açıklamıyorlar?"

'CHP MENDERES'E, ÖZAL'A TÜRKEŞ'E SALDIRDI'

Muhalefetin kendisine "her gün iftira attığını söyleyen Erdoğan, "Her gün bize iftira atıyorlar. Her seçim mitinginde bize saldırıyorlar. En ufak meselelerde bile söyleyecek sözleri var. Fakat Türkiye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine, beraberliğine, bekasına dair bir cümleleri yok" ifadelerini kullandı.

Seçmenden 31 Mart'ta muhalefete ders vermesini isteyen Erdoğan, "31 Mart'ta bukalemun ittifakını sandığa gömmek gerekmez mi? 31 Mart'ta bunlara esaslı bir Osmanlı tokadı vurmak gerekmez mi? 31 Mart'ta bunları siyasetten emekli etmek gerekmez mi?" sorularını yöneltti.

CHP'nin "başarısızlık, beceriksizlik, iş bilmezlik" demek olduğunu savunan Erdoğan, "Geçmişte vatanperver, milliyetperver bütün devlet adamları, taş üstüne taş koymaya çalıştıkça karşılarına daima CHP çıkmıştır. Merhum Menderes'ten rahmetli Özal, Erbakan ve Türkeş'e kadar bütün liderler CHP'nin saldırılarına maruz kalmıştır" ifadelerini kullandı.

'TEPELERİNE BİNERİZ'

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yapılmak istenen Feminist Gece Yürüyüşü'nde ezanın ıslıklandığı iddiasını tekrarlayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Utanmadan çıkıyor CHP'nin sözcüsü, 'onlar düdükleri polise karşı öttürdüler' diyor. Siz kimi aldatıyorsunuz? Bu milleti enayi mi zannediyorsunuz? Toplantı ve gösteri yürüyüşlerini de müracaatını yaparsın, sana gösterilen yerde bunu uygulamaya geçirirsin. O akşam ilk işim İstanbul Valisi'ne bunu sormak oldu. 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri için müracaatları var mı?' dedim. 'Yok' dedi.

Bunlar, İstiklal Caddesi'ne de meydana da değişik ara sokaklardan girmek suretiyle tam bir örgütlü orada bir işgal hareketine girmek istediler. Şunu bilecekler artık; Türkiye, hukuk devleti içerisinde halkının hukukunu korur. Ancak teröre yönelik adım atanlara da göz açtırmaz. Bütün polisimizle askerimizle tepelerine tepelerine bineriz. İşte bunlar, Gezi hareketinde bayraklarımızı yakmadılar mı? Bütün esnafımızın cam çerçeve indirmediler mi? Bu millete hizmet veren otobüslerimizi yakmadılar mı? Otomobilleri yakmadılar mı? Biz bunlara 'İyi yapıyorsunuz' mu diyeceğiz? Asla." (ANKARA/AA)