#SezginTanrıkulunuseviyoruz TT oldu

İçişleri Bakanı Soylu'nun, CHP İstanbul ve Ankara belediye başkanı adaylarına yönelik "terör örgütü cenazesine giden Sezgin Tanrıkulu'ndan ve onun gibi milletvekillerinden nefret ediyorum. Onlarla aynı parti altında bulunmaktan tiksiniyorum, diyebiliyor musunuz,” sözlerinin ardından, Twitter'da Sezgin Tanrıkulu adına 'hashtag'a çok sayıda destek geldi. Hashtag, kısa sürede "trend topic" oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’nin Ankara ve İstanbul adayları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'na yönelik “PKK lanet bir terör örgütüdür, terör örgütü cenazesine giden Sezgin Tanrıkulu'ndan ve onun gibi milletvekillerinden nefret ediyorum. Onlarla aynı parti altında bulunmaktan tiksiniyorum, diyebiliyor musunuz,” ifadelerini kullanmıştı.

Ardından AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu cuma akşamı Twitter'dan Tanrıkulu’ya hitaben ‘teröristlerin’ cenazesine katıldığını, PKK DHKP-C'nin avukatlığını yaptığını ve 'CIA ajanı' olduğunu yazmıştı. Sezgin Tanrıkulu ise uyuşturucu kaçakçısı İranlı Naci Şerifi Zindaşti’yle yemek yerken çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan Kuzu'ya cevaben  “Pis ve kirli ilişkilerin dibine batmışsınız ve çırpınıyorsunuz. İstifa edin, itiraf edin ve etkin pişmanlıktan yararlanın” ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan bu tartışmaların ardından Twitter'da Sezgin Tanrıkulu'ya destek geldi. #SezginTanrıkulunuSeviyoruz hashtag'i ile açılan destek başlığı kısa sürede "trend topic" oldu. Birçok isim Tanrıkulu'ya desteğini ifade etti.