Erdoğan'dan Akşener'e: Partimizi kurarken bizi de sattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP seçmenine "terörist" demediğini belirtti. Erdoğan, "İspat ettikleri anda ben ne gerekiyorsa onu yaparım" dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarını eleştiren Erdoğan, "Partimizi kurarken bizi de sattı bu kadın. Bir anda kayboldu. Benimle beraber partimizi kurarken belli yerlere geldi, ondan sonra Afyon'da ortadan kayboldu" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında yaptığı açıklamada, HDP'ye oy verenler için "terörist" ifadesini kullanmadığını belirtti. Erdoğan, "Ben, HDP'ye oy verenlere kalkıp da terörist nerede demişim bunu ispat etsinler. İspat ettikleri anda ben ne gerekiyorsa onu yaparım" diye konuştu.

Belediyelere atanan kayyımların başarı olduğunu savunan Erdoğan, "Kayyumların başarısını görmemek bakar kör olmaktır. Bunun en güzel örneği, Diyarbakır'dır" dedi.

"Geçmişte yaşananlar çok önemli bir ders" diyen Erdoğan, "31 Mart'tan sonra benzer şeyler yaşanırsa işi anında yargıya götürür, kayyumlar için yolu açarız" ifadelerini kullandı.

'TRUMP'A BİZZAT SÖYLEDİM, SAVAŞ KÜRT KARDEŞLERİMLE DEĞİL'

Erdoğan, ABD'ye yaptığı çağrıda, "Amerika bu silahları kendisi için alıp gidecekse malıdır, alsın gitsin. Hayır alıp götürmeyecekse versin bize! Biz oturup pazarlığını yaparız, alırız vesaire. Bunları kalkıp da vermesin. Teröriste parasız veriyorsun, biz paralı istiyoruz vermiyorsun. Ondan sonra da kongrede şu kadar harcadık vs. deniyor. Sizin yaptığınız bu," diye konuştu.

Suriye konusuna değinen Erdoğan, "Adana Mutabakatı gereği Türkiye oraya girebilir. Biz Suriye'ye niçin girdik? Bu teröristleri kovalamak için. Afrin, Zeytindalı'nda bunun için. İdlib'te attığımız adımlar bunun için. Rusya ile olan birlikteliğimiz, ABD ile görüşmelerimizin arkasında bu yatıyor. Burada Amerika'nın zaman zaman bir yanlışı var. 'Kürtleri vurmayın' gibi yaklaşım. Ben bunu Trump'a 'sayın Başkan bizim yaptığımız savaş Kürt kardeşlerimizle değil, terör örgütü iledir. Bunların içinde Fransız, Alman, İngilizler de olabilir' dedim" ifadelerini kullandı.

'RUSLAR'LA ANLAŞTIK, BU İŞ BİTTİ! BELKİ S-500'E GİRECEĞİZ'

Gündemdeki S-400 konusunda "Bu işi bitirdik biz," diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Kredi şartlarından, ortak üretime varıncaya kadar bunlar konuşuldu, anlaşıldı, imzalar atıldı, bitti. Geri dönüş asla olamaz. Bu ahlâki olmaz. Bu ahlâksızlık olur. Kimse bize tükürdüğümüzü yalamasını istemesin. Biz farklı siyasiyiz. Patriotları Obama döneminde konuştuk. Sayın Trump'la konuştuk. Biz hâlâ verebiliyorlarsa verin dedik. Şartlar, kredi, ortak üretim uygunsa tabii. Ortak üretim, teknoloji, kredi şart. Ben size vereyim ama anahtar bende olsun, kusura bakma. Böyle bir şey olmaz, bunlar tarih oldu. Biz S-400'de anlaştık. Belki S-500'e gireceğiz. Ruslar S-400 konusunda bize gönderimini Temmuz'da yaptılar. İnşallah ilk partiyi Temmuz'da alacağız."

'CUMHUR İTTİFAKI, YENİDEN İNŞA İÇİN BİR ŞANS'

Baz anketlerde manipülasyon yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Bazı anketlerin manipülasyon için kullanıldığına şahit oluyoruz. Bundan 5-6 seçim öncesi anket ciddiyetleri kalmadı. Biz kendimiz yapıyoruz" şeklinde konuştu.

MHP ile kurdukları Cumhur İttifakı'nı "muazzam dönüşümün ana ekseni" olarak nitelendiren Erdoğan, "Cumhur İttifakı ülkemizin yaşadığı bu muazzam dönüşümün ana eksenidir. Cumhur İttifakı, Türkiye'nin yeniden inşası için bir şanstır" dedi.

'YARGI BIRAKTI, NEREDE BU ADAM?'

FETÖ soruşturmaları ve davalarına değinen Erdoğan, "2019'da bugün itibarıyla 3 bin 306 FETÖ operasyonu yapıldı. Bu yıl 7 bin 416 gözaltı ve bin 385 tutuklama işlemi gerçekleşti" diye konuştu.

Bazı serbest bırakma kararını eleştiren Erdoğan, "Bunların bir tane meşhur ahlaksızı var, yargı adli kontrolle serbest bıraktı. Nerede bu adam? Hem suçlu buluyorsun hem de serbest bırakıyorsun. Aynı şekilde Can Dündar bu adam vatan haini. Zaman gazetesinin başındaki adam bırakıldı, kaçtı gitti" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugün yaptığı açıklama eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

"PKK'ya karşı başarının ardından halkımızın güveni var, desteği var. Ama Bay Kemal bundan rahatsız, 'Niçin, bunlarla bu mücadele veriliyor' diyor. Başka kim rahatsız, HDP rahatsız. Bugün Denizli konuşmasına bakıyorum ki, Meral Hanım da bundan rahatsız. Bu mücadeleyi teröristlere karşı veriyoruz. Sana ne oluyor Meral Hanım, hani sen milliyetçiydin ya, hani ülkücüydün ya... Ne oldu sana? Bir anda istikametini kaybettin. Önce bir kendine gel. Biz partimizi kurarken bizi de sattı bu kadın. Bir anda kayboldu. Benimle beraber partimizi kurarken belli yerlere geldi, ondan sonra Afyon'da ortadan kayboldu. Böyle birisi bu. Bunu herkesin bilmesi, tanıması lazım. Bunlara güven olmaz, bunlarla bir yere varılmaz." (DUVAR-AA)